Magnum zmrzka!

Magnum, jedna z nejlepších zmrzlin co znám! Víte, že její příprava není složitá a dá se vytvořit i její zdravější varianta? Tak právě recept na domácí Magnum v raw kvalitě pro Vás dnes mám. Proč si to neudělat lepší, když chutná téměř stejně. V létě je potřeba tělu trochu odlehčit a já se na to vrhám taky! Uvidíte, že se pak budete cítit líp a Vaše tělo Vám za to poděkuje:) A přitom můžete mlsat.

 

Zmrzlina (6 ks)

  • šálek kešu, namočených alespoň na 4 hodiny
  • 0,3 l domácího kokosového mléka
  • 3 lžíce světlého kokosového nektaru
  • 1 vanilkový lusk
  • špetka soli

Karamel

  • 2 čajové lžičky mandlového másla
  • 1 hrst datlí
  • 1/2 čajová lžička kokosového nektaru
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • špetka vanilky
  • špetka soli

Čokoládová poleva

  • 5 lžic tekutého kokosového oleje
  • 5 lžic tekutého kakaového másla
  • 1 lžíce světlého kokosového nektaru
  • 5 lžic raw kakaa

Postup:

Mixujte suroviny na krém do té doby, než směs získá smetanovou konzistenci. Pokud je krém moc hustý, dořeďte trochou kokosového mléka. Nalijte do formy, přidejte dřívko a nechte mrazit alespoň 3 hodiny. Pokud máte rádi čokoládové nanuky, není nic jednoduššího do směsi přidat trochu kakaového prášku a macy.

Rozpuštěný kokosový olej rozmixujte s datlemi, nektarem, vanilkou a solí. Výsledkem by měla být podobná konzistence, jakou má karamel.

Čokoládovou polevu vyrobíte z rozpuštěného kokosového oleje, kakaového másla, nektaru a raw kakaa.

A jdeme do finiše. Nejprve zmražené nanuky namočíme v čokoládě, která ztuhne skoro okamžitě. Pak na řadu přichází karamelová vrstva. Přidejte po jedné lžíci karamelu na každou stranu nanuku a dejte zpět do mrazáku alespoň na 10 minut. Na závěr ještě jednou namočte do čokoládové polevy, posypte nasekanými mandlemi nebo kokosem a dejte zmrazit než čokoláda ztuhne. A raw magnum je na světě!

Zdroj receptu: Vitalvibe

Zdroj fotek: Pinterest