Venku máme až neskutečně krásný počasí na to, že je teprve začátek května. Takže není potřeba dlouho přemýšlet, co nám v tyto dny příjde vhod:) Jasně, je to zmrzlina. Měli jste někdy avokádovou zmrzku? Jestli ne, tak máte jedinečnou možnost ji vyzkoušet a to přímo tak, že si ji sami ukuchtíte doma. Není nic lepšího přece než domácí s láskou dělaný jídlo!
Zmrzlina
- 280 g avokáda
- 150 g smetany na šlehání nebo kokosové
- 20 g citrónové šťávy
Košíčky
- 100 g mandlové mouky
- 1 vejce L
- zrníčka z půlky vanilkového lusku nebo pár kapek extraktu
- 20 g hořké vysokoprocentní čokolády
- 30 g pistácií
Postup
Zmrzlina
Rozmixujte dohladka avokádo, smetanu, citrónovou šťávu a sladidlo. Směs nandejte do nižší širší misky a dejte do mrazáku na minimálně 5 hodin. Občas směs prohrábněte vidličkou nebo projeďte ponorným mixérem, aby se porušily vznikající ledové krystalky (i když v případě avokáda se tvoří minimálně). Pokud máte zmrzlinovač, použijte jej.
Košíčky
Smíchejte mandlovou mouku, vejce a vanilku. Těsto rozdělte na stejných 6 dílů a ty pomocí mírně navlhčených prstů vypracujte do tenkých košíčků (čím tenčí, tím lépe, skoro až do průhledna, těsto malilinko nabude) v silikonových formičkách na muffiny.
Připravené košíčky vložte do trouby vyhřáté na 150 °C a pečte je cca 15 minut. Pak je opatrně vyloupněte z formiček, obraťte dnem vzhůru a vložte dojít zpátky do vypnuté trouby.
Rozpusťte si čokoládu (v mini pánvičce nebo v MKW) a namočte do ní upečené košíčky. Dokud je čokoláda ještě mírně tekutá, košíčky posypte rozdrcenými pistáciemi.
Vychlazené mandlové košíčky naplňte zmrzlinou a posypte zbytkem rozdrcených pistácií.
Zdroj: cukrfree recepty
Nejnovější komentáře