Banana bread výborná americká klasika, kterou nic nezkazíte. Vláčná buchta ze zralých banánů, která je moc dobrá a hlavně za chvilku hotová. Tak už víte, co udělat z těch hnědých banánů, který už prostě jíst nechcete:) Ideální jako snídaně, svačina, ale i jako dezert.

 

Suroviny

  • 220 g celozrnné mouky
  • 80 g másla
  • 80 g cukru
  • 150 ml mléka
  • 3 velké lžíce medu
  • 1 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  •  3 zralé banány
  • pokud chcete můžete na ochucení přidat skořici a čokoládu

 

Postup

Máslo pokojové teploty ušleháme s cukrem, přidáme med, prášek do pečiva, vejce, mléko. Přidáme vidličkou rozmačkaný banán, mouku a zbytek surovin.

Vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy, pečeme 30 minut na 180C.