Máme tady teplé dny a k nim neodmyslitelně patří zmrzlina!
Tom a Ivo, proto název Tomivo Gelato, dva kamarádi, kteří rádi ochutnávali zmrzlinu až je to dovedlo k vlastní výrobě zmrzliny. Znáte to, s něčím nejste úplně spokojení a rádi byste vyzkoušeli vyšší level, ale není pořádně kde. Nebo je, ale daleko od domova. A tak se Tom a Ivo rozhodli, že se na výrobu vrhnou a poctivě.
Dnes jsou pánové držiteli nejvyšší možné atestace na výrobu řemeslné zmrzliny a pokud je sledujete na facebooku nebo instagramu, můžete prostřednictvím příspěvků nakouknout přímo i do samotné výroby.
Dnes už jejich zmrzlinu zná kdekdo. I díky originálním příchutím, které vymýšlí.
Jak můžete poznat z chuti jejich gelata, jde o chuťově dokonalé zmrzky. Když je to pistáciová, tak tam opravdu cítíte pistácie, které si nechávají vozit až ze Sicílie, protože pak to má ty pořádný grády! Zrovna Sicilská pistácie patří mezi moje nejoblíbenější.
Tomivo gelato nepoužívá žádné směsi ani polotovary. Své suroviny si pečlivě vybírají. Základ pro gelato, smetanové zmrzliny, si vaří každý den z mléka, které jim vozí z nedaleké farmy a čerstvé šlehačky. Tento základ pak zraje do druhého dne a až potom z něj vyrábí zmrzlinu.
Pravé gelato a sorbety, které dělají, jsou bez lepku, umělých barviv a dochucování. Základ tvoří hlavně tradiční příchutě jako je vanilka, jahoda, malina, čokoláda, ale nebojí se vymyslet i netradiční příchutě a speciály. V létě můžete ochutnat například příchuť prosecco s jahodami, aperol, v zimě zase třeba vaječný likér nebo perníčkovou příchuť.
Tomivo gelato si můžete dát na Lipůvce 34 nebo na ulici Lány 8, v Brně Bohunicích.
Nejnovější komentáře