Dnes mám pro Vás recept na jeden z nejlepších dortů, který jsem kdy jedla, nemá smysl si ho schovávat pro sebe:)
Základem je mrkev od toho i název Mrkvový dort, věřím, že plno z Vás už jste ho ochutnali, ale udělat si ho doma pěkně po svým je nejlepší způsob! Navíc není tak složitej a zvládnou ho všichni. Radost s ním určitě uděláte, když ho s láskou upečete na něčí narozky nebo nějakou oslavu.
Jestli jste ho ještě nezkoušeli, tak se nebojte a běžte do toho, doma Vám za něj utrhnou ruce!:)
CARROT CAKE
Ingredience
- 175 g másla, změklého
- 175 g třtinového cukru
- 3 vejce, žloutky a bílky oddělené
- 2 lžíce podmáslí, jogurtu nebo oleje
- 175 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 3/4 lžičky mleté skořice
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
- 50 g mletých mandlí
- 220 g mrkve, nastrouhané najemno
na dokončení
- 500 g mascarpone
- 680 g krémového sýra (např. lučiny)
- 80 g moučkového cukru
- šťáva z 1-2 citronů
Postup
Troubu předehřejte na 160°C.
Mouku, sůl, skořici, muškátový oříšek a kypřící prášek prosejte do mísy. Do jiné dejte máslo, přisypte cukr a prošehejte, poté přidejte žloutky, podmáslí (jogurt či olej) a promíchejte. Přidejte moučnou směs, mandle, mrkev a promíchejte. Nakonec vyšlehejte bílky do tuhého sněhu a opatrně je vmíchejte do těsta.
Těsto vlijte do pečicím papírem vyložené formy o průměru 20 cm a pečte asi hodinu, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá. Vyndejte, počkejte 10 minut, vyjměte korpus z formy a nechte vychladnout.
Mascarpone prošlehejte se sýrem, moučkovým cukrem a dochuťte citronovou šťávou.
Korpus dvakrát podélně prokrojte (vzniknou tak 3 díly), na spodní namažte zhruba čtvrtinu krému, poté přiklopte prostředním, opět namažte čtvrtinou krému a přiklopte posledním korpusem. Celý dort potřete zbytkem krému, uhlaďte a dejte chladit (alespoň na 2 hodiny)
Zdroj fotky: Pinterest, recept: Apetit
Nejnovější komentáře