Myslím, že všichni známe tuhle velkou laskominu. Každý jsme ji už někde ochutnali, ale co si ji tak připravit doma? Z lásky samozřejmě, tak to chutná totiž úplně nejvíc! A proč to tak píšu? Protože se nám blíží svátek zamilovaných. Tak co kdybyste letos upekly své drahé polovičce zrovna čokoládový fondant? Myslím, že to pánové ocení, protože v tomto případě předvedete svoje kuchařské umění! Znáte to, láska prochází žaludkem (taky)!:))

Tak pojďte do toho!

Suroviny:

  • 113g 70% čokolády
  • 155 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • 54 g hladké mouky

Postup:

  1. Troubu si rozehřejte na 220°C a formičky si vymažte máslem a vysypte cukrem.
  2. Máslo s čokoládou dejte do mísy a pomalu zahřívejte ve vodní lázni, dokud se čokoláda i máslo nerozpustí. Poté dejte stranou z vodní lázně a nechte chvilku odpočívat.
  3. Přimíchejte k čokoládě moučkový cukr, poté vajíčka a nakonec hladkou mouku. Vše pořádně promíchejte.
  4. Lžící plňte formičky zhruba do poloviny a dejte péct na 12-13 minut.
  5. Po upečení fondant objeďte dokola nožem, aby se dal lépe vyklopit a ihned podávejte.

Zdroj: Mamapecedoma.com