Myslím, že všichni známe tuhle velkou laskominu. Každý jsme ji už někde ochutnali, ale co si ji tak připravit doma? Z lásky samozřejmě, tak to chutná totiž úplně nejvíc! A proč to tak píšu? Protože se nám blíží svátek zamilovaných. Tak co kdybyste letos upekly své drahé polovičce zrovna čokoládový fondant? Myslím, že to pánové ocení, protože v tomto případě předvedete svoje kuchařské umění! Znáte to, láska prochází žaludkem (taky)!:))
Tak pojďte do toho!
Suroviny:
- 113g 70% čokolády
- 155 g másla
- 120 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 2 žloutky
- 54 g hladké mouky
Postup:
- Troubu si rozehřejte na 220°C a formičky si vymažte máslem a vysypte cukrem.
- Máslo s čokoládou dejte do mísy a pomalu zahřívejte ve vodní lázni, dokud se čokoláda i máslo nerozpustí. Poté dejte stranou z vodní lázně a nechte chvilku odpočívat.
- Přimíchejte k čokoládě moučkový cukr, poté vajíčka a nakonec hladkou mouku. Vše pořádně promíchejte.
- Lžící plňte formičky zhruba do poloviny a dejte péct na 12-13 minut.
- Po upečení fondant objeďte dokola nožem, aby se dal lépe vyklopit a ihned podávejte.
Zdroj: Mamapecedoma.com
Nejnovější komentáře