Taky patříte mezi ty, kteří mají raději vláčnější a nadýchané dezerty? Dnes mám pro vás recept na jeden takový dezert a to ještě navíc ze zdravých surovin. Takže, kdo si to umí hezky odůvodnit, je to vlastně takový zeleninový dezert po kterým se netloustne!:)) A hlavně je teda taky výbornej!

 

Suroviny

  • 125g cukety
  • 2 vejce
  • 25g jemných ovesných vloček
  • 25g rýžové celozrnné mouky
  • 35g jablečné přesnídávky
  • 10g mletého máku
  • 30g čekankového sirupu (jiného sirupu nebo medu)
  • 2 lžičky jedlé sody či kypřícího prášku
  • 1/2 lžičky sušené nebo čerstvé citronové kůry
  • špetka soli

Postup

Cuketu nastrouháme nahrubo a dáme ji do cedníku okapat. Mezitím si připravíme těsto. Dáme do mísy všechny suché ingredience a promícháme. Poté přidáme zbytek surovin, kromě bílků, a vše ještě jednou pořádně promícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a vmícháme opatrně do těsta. Těsto přendáme do formy (průměr 18cm) a pečeme na 160 stupňů  15 minut. Po upečení necháme korpus vychladnout. Rozkrojíme na dvě půlky a ty ještě na půl. Čtvrtky naplníme náplní (tvaroh) a ozdobíme.

Zdroj: Fitrecepty @terka.hh