Léto si žádá lehké a chutné dezerty a jak si je nejlíp vychutnat? Třeba ve skleničce, pěkně každý svoji porcičku. Dezerty do skleničky jsou výborným řešením rychlých dobrůtek. Navíc jsou i praktické, staly se oblíbenými na svatbách a různých oslavách. Pokud je hezky nastajlujete a ozdobíte budou se vyjímat na každém stole.
Mám pro vás tři rychlé a jednoduché recepty, které zvládne každý.
Nana krém
Ingredience: 5 banánů
Stačí dát zamrazit oloupané a nakrájené zralé banány (ty s černými cukrovými tečkami minimálně – jinak to nebude ono) a pak už je jen samotné rozmixujete ve vysokorychlostním mixéru. Nic víc, nic míň. Opravdu jen ty. Vytvoří se krémová zmrzlina, které nebudete věřit, že je bez smetany :). Do ní si už podle chuti můžete přidat co chcete.
Jahodový krém s arašídovým máslem
Ingredience:
- 1 zralý banán
- 1/2 avokáda
- 250 g jahod
- 3 lžičky chia semínek
- 2 lžíce arašídového másla
Avokádo vydlabeme a dáme do mixeru společně s pokrájeným banánem a jahodami. K ovoci přisypeme chia semínka a pořádnou dávku arašídového másla! Všechny ingredience rozmixujeme na hladký krém. Nelekejte se, že je řidší, chia semínka ho krásně zahustí.
Hotový krém naservírujeme do sklenic a ozdobíme čerstvými jahodami. Necháme ho alespoň 2 hodiny v lednici, aby chia semínka nabobtnala a krém zhoustnul. Pak už se do něj jen s radostí a chutí pustíme!
Tapioca pudink s ovocem
Ingredience na 3 porce:
- 100g tapioca perel
- 300ml vody
- 300ml kokosového mléka
- 1lžíce medu
- horká čokoláda, ovoce na dozdobení
Perly si nejdříve propláchneme a poté namočíme do 150ml kokosového mléka smíchaného s 150ml vody.
Necháme odstát minimálně 2 hodiny, dokud se voda s mlékem nevsákne.
Poté si necháme vařit zbytek vody s mlékem a přidáme tapioca perly a lžíci medu.
Vaříme a mícháme na mírném plameni dokud nezískáme požadovanou konzistenci (polotekutá, ani ne řídká ani ne hustá)
Necháme vychladnout a podáváme s rozvařenými malinami a čokoládou, nebo čímkoliv, na co máte chuť.
Zdroj: Fit recepty
Nejnovější komentáře