Protože vím, že tento pokrm je mezi vámi oblíbený a už několikrát jste mi psali o recept, tak dnes ho pro vás konečně mám. Vytáhla jsem si ho z KAMU kuchařky o které jsem vám psala v pátek, a tak si myslím, že zrovna tento recept bude ten pravej! Je tu návod i na domácí nachos, takže si je nemusíte kupovat a můžete se pokusit o komplet menu:)
NACHOS
- 350g kukuřičné mouky
- 200g hladké mouky (plus na poprášení)
- cca 1,5 lžičky soli
- cca 250 ml teplé vody
- slunečnicový olej
Postup:
Ve větší míse smícháme suché ingredience. Postupně zpracováváme teplou vodu tak, abychom vytvořili vláčné nelepivé těsto. Přikryjeme ho utěrkou a necháme odpočívat hodinu při pokojové teplotě.
Těsto rozdělme na cca 12 dílků, z každého vyválíme tenkou asi 2 mm silnou kulatou placku o průměru pánve nebo menší. Pro snadnější vyválení placek si můžeme kousky těsta vložit mezi potravinářské fólie nebo pečící papíry. Pokud i přesto těsto lepí, poprášíme ho troškou mouky.
Pánev s nepřilnavým povrchem rozehřejeme na střední teplotu. Připravené tortilly na pánvi postupně opékáme z každé strany asi jen necelou minutu. Stačí opékat jen krátce, než se začnou objevovat první zlatavé flíčky. Nechceme, aby tortilla byla v této fázi křupavá.
Každou tortillu nakrájíme na 8 trojúhelníčkových dílků. V menším hrnci rozpálíme alespoň 2 cm vysokou vrstvu oleje a tortillové trojúhelníčky smažíme postupně dozlatova. Nakonec je necháme důkladně okapat na papírovém ubrousku.
GUACAMOLE
- 4 zralá avokáda
- 2 rajčata
- 1 červená cibule
- 2 sweet chilli papričky
- 2 stroužky česneku
- hrst čerstvého koriandru
- 2 lžíce sójové omáčky
- mořská sůl a drcený pepř
- limetková šťáva podle chuti
Postup:
Avokáda rozpůlíme a vyjmeme pecky. Vydlabeme dužinu a dáme ji do misky, zakapeme limetkou a rozmačkáme vidličkou. Rajčata nakrájíme na kostičky (předem je můžeme zbavit semínek), cibuli a česnek nadrobno, z chilli papriček odstraníme semeníky a nasekáme je najemno. Koriandr rozsekáme nahrubo. Vše přidáme do mísy k avokádu.
Zalijeme sójovou omáčkou, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Ihned podáváme s tortillovými lupínky.
Zdroj: Nejbarevnější kuchařka
Nejnovější komentáře