Dnes to bude sladká neděle! Jako pravej milovník čokolády Vám dnes dám tipy na domácí sladké pomazánky z čokolády a ořechů, jsou to takové obměny oblíbené Nutelly. Když si je uděláte doma, přesně víte, co tam dáváte! Ať si říká každý co chce, já si prostě život bez ní nedokážu představit!:)
Tak si pojďte osladit život spolu se mnou:)
Čokoládová nutela s pomerančem
- 360g tmavé čokolády (40% kakaové hmoty)
- 250ml mléka
- kůra z 1 biopomeranče
- 60ml čerstvé pomerančové šťávy
- bílý chleba nebo brioška k podávání
Čokoládu nasekejte nadrobno a dejte ji do mísy odolné vůči teplu. V rendlíku zahřejte mléko a nastrouhanou pomerančovou kůru těsně pod bod varu. Přeceďte na čokoládu a rozmíchejte. Vmíchejte pomerančovou šťávu a vlijte do sterilizovaných sklenic. Uchovávejte v chladničce a mažte na bílé pečivo nebo jezte jen tak samotné.
Klasická nutella
Najemno rozmixujte 200g loupaných opražený́ch lískových oříšků. Přidejte 50g tmavé čokolády (70% kakaové hmoty) rozpuštěné a trochu zchladlé, 2 lžíce kakaa holandského typu a 2 lžcce moučkového cukru. Rozmixujte dohladka. V uzavřených skleničkách vydrží v chladničce alespoň měsíc.
Pekanové ořechy a javorový sirup
Na plech rozprostřete 2 hrnky pekanových ořechů a v troubě při 180°C pražte 5–10 minut. Až zchladnou, rozmixujte najemno, přidejte 2 lžíce javorového sirupu a 1–2 lžíce jemného rostlinného oleje a mixujte 5–10 minut, na homogenní pastu. V uzavřených skleničkách vydrží týden při pokojové teplotě, v chladu měsíc.
Arašídy a čokoláda
Najemno rozmixujte 1 hrnek nesolených loupaných arašídů. Přidejte 1 lžíci jemného rostlinného oleje, promixujte. Přidejte 1 lžičku vanilkové́ho extraktu, špetku soli a 60g třtinového cukru, promixujte. Rozehřejte 1/2 hrnku nahrubo nasekané čokolády na vaření́ a přimíchejte ji do směsi. Vydrží týden při pokojové teplotě, v chladničce měsíc.
Zdroj: Apetit, fotky – Pinterest
Nejnovější komentáře