Bez jahod si léto nedovedu představit a myslím, že nebudu sama. Stejně tak, jako miluji třešně nebo maliny a snažím se je v létě v kuchyni využít, co to jde! Mají totiž úplně jinou chuť. Stejně tak si nedovedu představit léto bez jahodových knedlíků! Není to, kdoví jaká dietka, ale já si je neodepřu. A abychom si je mohli dopřávat častěji, tak mám pro vás dnes jejich odlehčenou variantu. Je to fit verze klasických jahodových knedlíčků.

 

Ingredience

250 g jemného odtučněného tvarohu
100 g ovesné mouky (pomleté vločky)
1 vajíčko
špetka stévie (libovolného sladidla)
100 g čerstvých jahod

Postup

Tvaroh smícháme s ovesnou moukou, vajíčkem a dosladíme. Navlhčenými rukami vytvoříme “placku” do které vložíme jahodu a v dlaních zakulatíme do tvaru knedličku. Knedličky vaříme ve vařící vodě, dokud nevyplavou na povrch. Podáváme je s čerstvými jahodami posypané mákem, ořechy nebo tvarohem.

Zdroj: fitclan