Dnes to bude zase něco pro gurmány! Minulý týden jsem jela do Hustopeč, kde je jedna vynikající restaurace, název plyne z onoho mandloňového městečka, tedy Amande Restaurant, je součástí Wine Wellness Hotelu Centro. Vzhledem k tomu, že samotné Hustopeče jsou městem vína a právě zmíněných mandloní, tak i nabídka restaurace se většinou zaměřuje na pokrmy spojené s těmito surovinami. Vychutnat si tu můžete tradiční moravskou kuchyni v moderním pojetí s francouzským šmrncem.

Já jsem tu ochutnala výborný šestichodový menu, který je připraveno pro speciální gastro večer 2 února. Šéfkuchař restaurace Vilém Harašta toto menu sestavil ve spolupráci se známým šéfkuchařem Davidem Viktorinem, oba dříve vařili pro Borgo Agnese. Jídla od těchto šéfkuchařů už jsem v minulosti ochutnala několikrát a vždy to byla gastro pecka. Nebojí se experimentovat a kombinovat různé příchutě a suroviny, které by vás třeba ve společné kombinaci ani nikdy nenapadly.

A právě o tomto je už zmíněné šestichodové menu, kde vás ohromí nevídané kombinace chutí. Ke každému chodu jsou vybraná spešl vína, která se přímo hodí k podávanému pokrmu. A co vás vlastně čeká?

Zauzený sumec, čerstvý sýr, piment d´Espellete, červená řepa/ Ryzlink vlašský 2016, Domaine Hrabal

Foie gras, rakytník, mandle/ Pálava 2016, Vinařství Václav

Topinambur, lanýž, lískový oříšek/ Rulandské bílé 2016, Vinařství Václav

Candát, fenykl, pálená paprika, chorizo, gnocchi/ Riesling 2015 VOC, Sonberk

Líčka z divočáka, chutney ze švestek, čokolády a chilli, stroček, kaštany/ Frankovka 2015, Domaine Hrabal

Bitter sweet krém, whisky, creme anglais, Amande drobenka/ Riesling 2014, Sonberk

Chutnalo mi tady moc a určitě to nebyla moje poslední návštěva. Až pojedete směr Hustopeče, tak aspoň víte kam na oběd:)

Amande Restaurant/ web

Foto: Petr Joura