Dnes pro vás mám už lehce podzimní recept. Venku to tak už dokonce vypadá, ale budeme věřit, že léto nekončí! Tento hruškovej koláč je výbornej a rychlej na přípravu. Pokud máte radši jablka, tak je klidně nahraďte. Skořice dodá šmrnc, chuť i vůni.
Ingredience:
- 220g celozrnné mouky
- 1 lžíce medu
- 150g másla
- hrušky
- skořici
- 2 žloutky
- 200ml smetany
- špetka soli
Postup:
Do mísy dáme mouku, změklé máslo, med a sůl. Všechny ingredience zpracujeme dohromady, dokud se nám nevytvoří směs podobná drobence. Tu vtlačíme do předem vymazané formy.
Hrušky oloupeme, přeřízneme napůl, vykrojíme jádřince a nařežeme na půlcentimetrové plátky. Hrušky následně vyrovnáme na těsto, posypeme skořicí a dáme péct do trouby vyhřáté na 160C asi na 10 minut.
Mezitím si rozmícháme smetanu, žloutky a skořici. Tuto směs nalijeme na předpečené těsto s hruškami a dáme znovu péct, dokud nám směs neztuhne, což zabere přibližně 40 minut. Podáváme se zakysanou smetanou.
Ať se dílo vydaří!:)
zdroj: Cukrfree.cz
Nejnovější komentáře