Přesně za týden tu máme Vánoce, před náma poslední týden stihnout i nemožný, jak si většina z nás myslí, ale důležitý je se z toho nepo…, však ono to nějak dopadne! Pokud máte ještě čas na to, abyste sfoukli upéct pár druhů cukroví, tak dnes mám pro vás tip na nepečený druhy, který jsou hotový raz dva. Navíc teda bez cukru, takže figura nedostane o svátcích tak zabrat.

 

Křupavé cukrfree Raffaello

Ingredience:

  • 3/4 hrnku kešu oříšků (cca 130g)
  • 100 g kokosového oleje
  • 1/2 hrnku kokosového krému/smetany
  • 1/2 lžičky vanilkového prášku
  • cca 12-15 blanšírovaných mandlí

na obaleni

  • 3 lžíce nasucho opražené mandlové mouky
  • 2 lžíce kokosového másla
  • 2 lžíce kakaového másla
  • cca 1/2 hrnku kvalitního strouhaného kokosu

Postup:

Všechny ingredience na vnitřek (kromě celých mandlí) umixujte v mixéru. Vzniklý krém dejte ztuhnout alespoň na 3 hodiny do lednice. Nejlépe však do druhého dne. Druhý den tvarujte z krému kuličky, které naplňte blanšírovanými mandlemi. V tento krok nemusí být kuličky ukázkově kulaté, nejspíš vám to ani nepůjde. Dejte kuličky znovu do ledničky, než si připravíte ingredience na obalení.
Do jedné misky si připravte opraženou mandlovou mouku. Do další misky zase kokos. Ve vodní lázni si rozpusťte kakaové máslo s kokosovým máslem a nechte následně lehce vystydnout.
V tento moment si vyndejte připravené kuličky z lednice, obalte je v opražené mandlové mouce a dotvarujte si je 🙂 Namočte jednu po druhé do připraveného kakaového másla s kokosovým a následně rychle obalte v misce s kokosem. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě v ledničce a nebo zamrazte.

 

Avokádové čoko koule

Ingredience:

  • 2 avokáda
  • tabulku 100% čokolády
  • kakao/kokos/oříšky na obalení
  • případně banán na doslazení

Postup:

Ve vodní lázni si rozpusťtetabulku 100% čokolády, 2 avokáda rozmixujte dohladka a pak k nim přilejte rozpuštěnou čokoládu a vše znovu mixujte. V této chvíli máte buď, jako já, hotovo, nebo, pokud by to pro vás bylo moc hořký, do mixéru přihoďte ještě kousek banánu. Takto připravenou hmotu odložte na chvilku (stačí cca 10 min.) do lednice. Ze ztuhlé směsi pak tvarujte kuličky, které ještě můžete, ale nemusíte, obalit v kakau/kokosu/oříškách nebo můžete oříšek zabalit i dovnitř koule.
Hotové koule skladujte v lednici.

Zdroj: cukrfreerecepty