Mám pro vás další podzimní recept! Proč podzimní? Dle mýho názoru je tento dezert celkem těžkej na léto, ale teď se přímo hodí, je totiž plnej oříšků a medu. Je to zdravější varianta klasickýho medovniku nebo marlenky. Patří k mým oblíbeným dezertům, proto jsem ho vybrala a zajímá mě chuť fit verze. Podle surovin vypadá, že to klapne a bude stejně dobrej!:)

Ingredience na těsto

3 hrnky ovesných vloček

1/2 hrnku kokosového cukr

1/2 hrnku mléka

5PL nasekaných vlašských ořechů

2PL medu

3ČL perníkového koření

1ČL prášku do pečiva

2 vejce
Ingredience na náplň

2 hrnky odtučněného jemného tvarohu

1 hrnek ricotty

3PL medu

3PL kokosového cukru

Posypka

upečené těsto

hrst vlašských ořechů

skořice

Postup

Těsto – Ovesné vločky, kokosový cukr, vlašské ořechy, kypřící prášek do pečiva a perníkové koření dejte do mixéru a mixujte na jemnou mouku. Směs dejte do mísy, přidejte vaječné žloutky (bílky nevyhazujte), med, mléko a míchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a vmíchejte do ovesné směsi.
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Na plech položte papír na pečení a pomocí kulaté formy nakreslete kruh. Vždy přidejte 3 polévkové lžíce směsi a tvořte kulaté pláty podle šablony (směs může mírně zhoustnout díky vločkám, přidejte trošku mléka a promíchejte). Každý plát se peče přibližně 10 minut. V míse vám zůstane ještě trochu směsi, kterou rozetřete na pečící papír a upečte, půjde navrch jako posypka. Pláty nechejte úplně vychladnout a opatrně odstraňte pečící papír.

Náplň – všechny suroviny smíchejte dohromady.

Na větší kulatý talíř položte jeden plát a rozetřete náplň. Poté položte další plát a proces opakujte, končíme náplní, kterou rozetřeme napovrchu i po bocích. Posypku rozmixujte v mixéru, přidejte ořechy, skořici a mixujte najemno. Touto směsí posypte vrch i boky dortíku.

Nakonec dejte na noc do ledničky.

Zdroj: fitrecepty