Pavlova, dezert nadýchaný jako obláček. Perfektní je, že vždy může být jiná. Tedy základ zůstává stejný, ale dochutit si ji můžete pokaždé jinak. Záleží na vašich momentálních chutích. Já ji mám nejradši s ovocem, je pak krásně svěží. Kdo má rád čokoládu, může se řídit dnešním receptem. Jinak si ji ochuťte zcela podle sebe. Jednoduchý recept, který zvládne každá šikovná hospodyňka:)

Suroviny na 5 mini dezertů Pavlova:

  • 3 bílky
  • 150g cukru krupice
  • špetka soli
  • vanilková pasta
  • 250 ml 30 – 40% šlehačky
  • dvě hrsti mražených borůvek
  • oblíbený čokoládový krém

Postup:

Bílky vložíme do mísy od robotu a šleháme balónovou metlou (ručním šlehačem) na nízké otáčky. Postupně zvyšujeme až na maximum, když bílky zbělají, začneme postupně po lžících přidávat cukr, přitom šleháme na nejvyšší stupeň. Když zašleháme všechen cukr, je nutné bílky šlehat ještě alespoň 5 minut nebo do doby, kdy v bílkách zmizí stopy cukru. Nakonec přidáme vanilkovou pastu a ještě alespoň minutku šleháme. Troubu si předehřejeme na 150 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem. Z vyšlehaných bílků tvoříme malé bochánky zdobícím pytlíkem nebo lžící. Vložíme do trouby a ihned snížíme teplotu na 110 stupňů. Já sušila pusinky 2 hodiny, zaleží na vaší troubě a velikosti pusinky, po druhé už budete vědět, jak dlouho je v troubě nechat. Pokud jsou správně upečené, půjdou bez problému sundat z pečícího papíru a na povrchu budou lehce křupavé a uvnitř měkké. Troubu hlavně během sušení neotevírejte. Po upečení pouze vypněte troubu a nechte je ještě chvilku dojít. Poté otevřete dvířka a zase pusinky nechte vychladnout alespoň 30 minut. Když jsou pusinky vychladnuté potřete je oblíbeným čoko krémem. Nakonec posypu mraženými borůvkami a je hotovo.

Zdroj: lzickacukru.cz