Tak tato mrkvová bábovka u nás překonala i klasickou bábovku a vlastně už jinou doma nechtějí. Je to velká dobrota a jak už víte, mrkev dodává dezertům vláčnost a u bábovky je to znát. Když přidáte víc skořice a vanilku, čeká vás vůně podzimu a zimy. V tomto receptu nešetřím ořechy, protože do tohoto receptu se prostě hodí a bábovka s větší dávkou ořechů je ještě lepší. Můžete ořechy dát už namleté, já je dávám radši nalámané, ať jsou vidět a pořádně cítit.
Suroviny
- 4 vajíčka
- 250 g špaldové hladké mouky
- 200 g třtinového cukru
- špetka soli
- 250 g másla
- 2 větší mrkve
- 100 g mletých nalámaných vlašských ořechů
- 1 prášek do pečiva
- lžička skořice
Postup
Smícháme suché ingredience, mrkev nastrouháme najemno, z bílků vyšleháme sníh. Poté smícháme suché a mokré ingredience, uděláme hladké těsto a přidáme mrkev, promícháme. Formu na bábovku vymažeme olejem nebo máslem a nalejeme těsto. Pečeme cca 45 min na 180C.
Nejnovější komentáře