Tento výborný fresh nepečený cheesecake jsem dělala minulý týden a byl excelentní. Vzhledem k tomu, že je nepečený, tak je i rychle hotový a je to takový ten fresh dortík, který se hodí i do teplého počasí. Maliny mu dodají šťávu a lehkou kyselost a naopak bílá čokoláda jemnou sladkost. Tato kombinace se moc povedla.
Ingredience
- 250 g sušenek (nejlépe Lotusky)
- 50 g lískových ořechů
- 100 g rozpuštěného másla
- 50 g tvarohu ve vaničce
- 250 g mascarpone
- 1 smetanu ke šlehání 33%
- 300 g bílé čokolády
- 40 g cukru moučka
- 500 g malin (pokud je nechcete přidávat přímo do cheesecaku, stačí Vám 250g)
Postup
Alespoň hodinu předem si dejte tvaroh do jemného síta, aby z něj okapala přebytečná voda.
Nachystejte si formu o průměru 20 cm a boky si obalte potravinovou fólií.
Sušenky spolu s ořechy dejte do mixéru a rozmixujte najemno. Poté k nim přilejte rozpuštěné máslo a vše promíchejte. Sušenkový základ vysypte do formy, sušenky rozprostřete a upěchujte dnem hrnečku a dejte do lednice.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte ji vychladnout. Tvaroh po odkapání dejte do mísy spolu se šlehačkou a vše spolu vyšlehejte, přidejte cukr, po lžících mascarpone a nakonec zchladlou čokoládu. Vše důkladně prošlehejte a podle chuti případně ještě doslaďte.
Na sušenkový základ nalejte trošku krému, na krém dejte maliny (nebo borůvky nebo jiné ovoce) a poté přilejte zbytek krému. Vše dejte do lednice, ideálně přes noc.
Druhý den před servírováním ozdobte malinami a před otevřením formy objeďte vnitřek nožem, aby se Vám cheesecake při otevíráni formy nepotrhal.
Zdroj: mamapecedoma.com
Nejnovější komentáře