Tento výborný fresh nepečený cheesecake jsem dělala minulý týden a byl excelentní. Vzhledem k tomu, že je nepečený, tak je i rychle hotový a je to takový ten fresh dortík, který se hodí i do teplého počasí. Maliny mu dodají šťávu a lehkou kyselost a naopak bílá čokoláda jemnou sladkost. Tato kombinace se moc povedla.

Ingredience

  • 250 g sušenek (nejlépe Lotusky)
  • 50 g lískových ořechů
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 50 g tvarohu ve vaničce
  • 250 g mascarpone
  • 1 smetanu ke šlehání 33%
  • 300 g bílé čokolády
  • 40 g cukru moučka
  • 500 g malin (pokud je nechcete přidávat přímo do cheesecaku, stačí Vám 250g)

Postup

Alespoň hodinu předem si dejte tvaroh do jemného síta, aby z něj okapala přebytečná voda.

Nachystejte si formu o průměru 20 cm a boky si obalte potravinovou fólií.

Sušenky spolu s ořechy dejte do mixéru a rozmixujte najemno. Poté k nim přilejte rozpuštěné máslo a vše promíchejte. Sušenkový základ vysypte do formy, sušenky rozprostřete a upěchujte dnem hrnečku a dejte do lednice.

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte ji vychladnout. Tvaroh po odkapání dejte do mísy spolu se šlehačkou a vše spolu vyšlehejte, přidejte cukr, po lžících mascarpone a nakonec zchladlou čokoládu. Vše důkladně prošlehejte a podle chuti případně ještě doslaďte.

Na sušenkový základ nalejte trošku krému, na krém dejte maliny (nebo borůvky nebo jiné ovoce) a poté přilejte zbytek krému. Vše dejte do lednice, ideálně přes noc.

Druhý den před servírováním ozdobte malinami a před otevřením formy objeďte vnitřek nožem, aby se Vám cheesecake při otevíráni formy nepotrhal.

 

Zdroj: mamapecedoma.com