Máte rádi burákové máslo? Pak mám pro vás dnes tip na to, jak z si z této americké pochoutky udělat domácí nanuky. Když se do zmrzliny přidají nasekané solené arašídy, tak je to velká dobrota. Ozdobit si je můžete podle sebe.

 

Suroviny na 6ks

  • 1/2 hrnku jemného arašídového másla (6 lžíc)
  • 1 lžíce kakaa
  • 1/2 hrnku hustého bílého jogurtu
  • 1/2 hrnku mléka
  • 2 – 3 lžíce medu
  • 80g kvalitní hořké čokolády
  • 1 lžíce kokosového oleje
  •  20 – 30g solených arašídů (nasekaných)

Postup

Arašídové máslo, kakao, jogurt, mléko a med dáme do mísy a dobře promícháme. Směs dáme do nanukových forem a necháme zmrazit minimálně 5 hodin. Čokoládu s kokosovým olejem si rozpustíme ve vodní lázni a za občasného míchání ji necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Nanuky vytáhneme z forem a namáčíme je v čokoládě, posypeme arašídy a dáme na tác s pečícím papírem a vrátíme je na pár hodin do mrazáku, aby čokoláda pořádně ztuhla.

Zdroj: Pipafoodie