Jestli milujete kokos a sladké, tuhle dobrotu si musíte upéct. Cheesecake a kokos to je totiž dokonalá kombinace. A jak na takový cheesecake, aby se vám povedl? Určitě je lepší péct ho déle na nižší teplotu. V tomto případě nic neuspěcháte právě naopak. Odměnou vám bude takzvaný kokosový nebe v hubě!
Korpus
- 2,5 hrnku pomletých ovesných vloček
- 1 hrnek mletých mandlí
- 3/4 hrnku strouhaného kokosu
- 3/4 hrnku kokosového mléka (plnotučného z plechovky)
- 3 lžíce kokosového oleje (rozpuštěného) + trošku na vymazání formy
- 2-3 lžíce medu
Formu o průměru 20cm si vymažeme kokosovým olejem. Všechny věci na korpus smícháme dohromady a hmotu vtlačíme na dno formy.
Náplň
- 1 kokosový pudink (prášek)
- 400g tvarohu
- 170g čerstvého sýra (Lučina, Philadelphia)
- 2 vejce
- 3 lžíce
Na náplň si smícháme tvaroh se sýrem, pudinkem a vejci. Podle chuti dosladíme medem. Hladký krém nalejeme na korpus a dáme péct na 160C 45-55 minut. Cheesecake necháme pořádně vychládnout a pak ho ještě dáme na pár hodin odpočinout do lednice.
Poleva
- 80g bílé čokolády
- 6-8 lžic kokosového mléka
- kokosové plátky
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, zředíme kokosovým mlékem. Měla by nám vzniknout krémově hustá poleva. Necháme ji chvilku vychladnout (musí být vlažná) a polejeme s ní vrch cheesecaku. Trochu uhladíme stěrkou a vrch posypeme kokosovými plátky. Znovu dáme na chvíli ztuhnout do lednice.
Zdroj: Pipafoodie
Nejnovější komentáře