Je tu jaro, tak bychom měli svým tělíčkům odlehčit. Proto poslední týdny doma dělám hodně saláty a zeleninové polévky. Dnes si tedy dáme něco fresh! Krevetové tacos, tento pokrm zbožňuju! Vy, kdo nemáte rádi krevety, můžete nahradit vaším oblíbeným masem, třeba trhaným kuřecím. Navíc tady nejde o žádný velký vaření, spíš krájení!:) Je to rychlý a jednoduchý recept, zvládneme ho naprosto všichni!
Ingredience
na 5 – 6 loděk
- 500 g oloupaných krevet
- 2 lžičky mletého římského kmínu
- Mleté chilli podle chuti
- Olivový olej
- Limetka
- 5–6 listů salátu little gem
- Hrst nasekaného čerstvého koriandru
- Mořská sůl
Na servírování
- Na kostičky nakrájené rajče
- Na kostičky nakrájené avokádo
- Najemno nasekaná červená cibulka
- Nasekaný čerstvý koriandr
- Nerafinovaná mořská sůl
- Pepř
- Zakysaná smetana nebo domácí majonéza
Postup
Krevety vložíme do misky, přidáme římský kmín, chilli, koriandr, sůl, pár kapek oleje, 1 lžičku šťávy z limetky a vše promícháme. Poté krevety přemístíme na pánev a na vyšším plamenu restujeme cca 5 minut (hotové krevety mají načervenalou barvu). Takto připravené krevety poté vyskládáme na očištěné listy salátu (cca 3 kusy krevet na list salátu), posypeme nasekaným rajčetem, cibulkou, avokádem, koriandrem, přidáme pár kapek limetkové šťávy, sůl a pepř. Podáváme společně se zakysanou smetanou nebo domácí majonézou.
Zdroj: cukrfree.cz
Nejnovější komentáře