Je tu jaro, tak bychom měli svým tělíčkům odlehčit. Proto poslední týdny doma dělám hodně saláty a zeleninové polévky. Dnes si tedy dáme něco fresh! Krevetové tacos, tento pokrm zbožňuju! Vy, kdo nemáte rádi krevety, můžete nahradit vaším oblíbeným masem, třeba trhaným kuřecím. Navíc tady nejde o žádný velký vaření, spíš krájení!:) Je to rychlý a jednoduchý recept, zvládneme ho naprosto všichni!

 

Ingredience

na 5 – 6 loděk

  • 500 g oloupaných krevet
  • 2 lžičky mletého římského kmínu
  • Mleté chilli podle chuti
  • Olivový olej
  • Limetka
  • 5–6 listů salátu little gem
  • Hrst nasekaného čerstvého koriandru
  • Mořská sůl

Na servírování

  • Na kostičky nakrájené rajče
  • Na kostičky nakrájené avokádo
  • Najemno nasekaná červená cibulka
  • Nasekaný čerstvý koriandr
  • Nerafinovaná mořská sůl
  • Pepř
  • Zakysaná smetana nebo domácí majonéza

Postup

Krevety vložíme do misky, přidáme římský kmín, chilli, koriandr, sůl, pár kapek oleje, 1 lžičku šťávy z limetky a vše promícháme. Poté krevety přemístíme na pánev a na vyšším plamenu restujeme cca 5 minut (hotové krevety mají načervenalou barvu). Takto připravené krevety poté vyskládáme na očištěné listy salátu (cca 3 kusy krevet na list salátu), posypeme nasekaným rajčetem, cibulkou, avokádem, koriandrem, přidáme pár kapek limetkové šťávy, sůl a pepř. Podáváme společně se zakysanou smetanou nebo domácí majonézou.

Zdroj: cukrfree.cz