Co by to bylo za Vánoce bez domácího vaječňáku? Ještě jste tuhle dobrotu, která vás doslova zalepí, ale hezky zalepí, nedělali? Nevadí, je to tak jednoduché, že to zvládne každý. Může to být i hezký dárek, stačí koupit nějakou hezkou lahev, třeba v obchodě Nanu Nana, tam jich je spousta.
Ingredience
- 4 žloutky z čerstvých vajec
- 1 plechovka slazeného zahuštěného mléka Salko Tatra
- 1 plechovka neslazeného kondenzovaného mléka Tatra
- 1 vanilkový cukr
- špetka strouhaného muškátového oříšku (nemusí být)
- rum Tuzemák podle chuti
Postup
Všechny suroviny kromě rumu dejte do mixéru a promixujte. Doplňte rumem podle chuti a opět krátce promixněte.
Přelijte do lahví, uzavřete a uložte je do chladničky. Můžete pít hned, ale likér je nejlepší trochu rozleželý (nemusíte se bát, že se zkazí, díky rumu vydrží měsíc i déle).
Zdroj: Apetitonline
Nejnovější komentáře