Dnes to bude něco osvěžujícího, protože poslední dny je venku pořádný pecen. Důležité je se zchlazovat vnitřně, ledňáčky a zmrzliny jsou tou správnou volbou. A protože vím, že drink Aperol je v létě hodně oblíbené pití, tak by se vám mohly líbit i nanuky v této příchuti.

Ingredience na 6 – 8 nanuků

  • 50g krupicového cukru
  • 4 velké pomeranče
  • 90ml aperolu
  • 90ml prosecca

Postup

Do menšího rendlíku nasypte cukr, přidejte dvě lžíce vody a nechte pomalu rozpustit na hustý sirup. Ze dvou pomerančů škrabkou na citrusy stáhněte kůru a vložte ji k sirupu. Nechte společně vychladit, těsně před přípravou kůru vyjměte.

Vymačkejte ze všech pomerančů šťávu – mělo by jí být 300 ml. Smíchejte ji s aperolem, cukrovým sirupem a proseccem. Nalijte do formiček, nechte zhruba hodinu zatuhnout, pak vetkněte dřívka (směs bude ještě dost měkká, aby do ní šla vtisknout dřívka, ale zároveň dost pevná, aby dřívka neplavala) a nechte zmrazit nejméně přes noc, ale klidně i 24 hodin.

Zdroj: Apetit online