Protože dobrůtek není nikdy dost, tak tu máte další nášup receptů. V hlavní roli je opět moje milované avokádo z kterýho se dá ukuchtit fakt kdeco. Dnes to budou kokinka a slaný lívance, tak si udělejte hezčí neděli a vyzkoušejte je!
Avokádové truffles
Ingredience:
1 zralé avokádo
200 g kvalitní čokolády (já použila čokoládu se 70% kakaa)
1 čajová lžička ghí nebo kokosového oleje (ghí je přepuštěné máslo)
Na obalení: kakao, loupaný sezam, kokos, rozdrcené oříšky, ..
Postup:
Čokoládu i s ghí (nebo s kokosovým olejem) rozpusťte ve vodní lázni a nechte zchladnout.
Avokádo rozmixujte a přimíchejte k němu zchladlou čokoládu. Směs promíchejte a uložte do lednice minimálně na 45 min. (nyní máte čas na čaj, knížku a pěknou chvilku pro sebe ;)).
Vyndejte směs z lednice, připravte si do hlubokého talíře to, v čem chcete truffles obalovat a pomocí čajové lžičky vytvářejte hrudky, které obalujte. Můžete tvarovat i perfektní kuličky, ale proč? Vždyť drobné nedostatky jsou znakem ruční práce.
Slané avokádové lívance
Ingredience:
- 1 zralé avokádo
- 3/4 hrnku rostlinného mléka (sojové, mandlové, rýžové)
- 2 vejce + vejce na volská oka
- 3 vrchovaté lžíce pohankové mouky
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- sůl
- kokosový olej (na smažení)
Nejnovější komentáře