Protože dobrůtek není nikdy dost, tak tu máte další nášup receptů. V hlavní roli je opět moje milované avokádo z kterýho se dá ukuchtit fakt kdeco. Dnes to budou kokinka a slaný lívance, tak si udělejte hezčí neděli a vyzkoušejte je!

9f830af54ece4274e3ac5b7e742ab86f

Avokádové truffles

Ingredience:
1 zralé avokádo
200 g kvalitní čokolády (já použila čokoládu se 70% kakaa)
1 čajová lžička ghí nebo kokosového oleje (ghí je přepuštěné máslo)

Na obalení: kakao, loupaný sezam, kokos, rozdrcené oříšky, ..

Postup:
Čokoládu i s ghí (nebo s kokosovým olejem) rozpusťte ve vodní lázni a nechte zchladnout.

Avokádo rozmixujte a přimíchejte k němu zchladlou čokoládu. Směs promíchejte a uložte do lednice minimálně na 45 min. (nyní máte čas na čaj, knížku a pěknou chvilku pro sebe ;)).

Vyndejte směs z lednice, připravte si do hlubokého talíře to, v čem chcete truffles obalovat a pomocí čajové lžičky vytvářejte hrudky, které obalujte. Můžete tvarovat i perfektní kuličky, ale proč? Vždyť drobné nedostatky jsou znakem ruční práce.

 

8beb0d1021b4cf2b382f1724d0282aa7

Slané avokádové lívance

Ingredience:

  • 1 zralé avokádo
  • 3/4 hrnku rostlinného mléka (sojové, mandlové, rýžové)
  • 2 vejce + vejce na volská oka
  • 3 vrchovaté lžíce pohankové mouky
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • sůl
  • kokosový olej (na smažení)
Postup:
Avokádo rozkrojíme a lžící ho vydlabeme do větší mísy. Přidáme 2 vejce, mléko, sůl a vše rozmixujeme dohladka. K rozmixované směsi postupně přidáváme mouku s kypřícím práškem a metličkou vypracujeme hladké těsto na lívance. Lívance smažíme dozlatova na pánvi, kterou jsme si předem lehce vymazali kokosovým olejem. K lívancům podáváme volské oko nebo míchaná vejce.
Zdroj fotek: Pinterest