Už jste někdy jedli bramborový sladký koláč? Jestli ne, tak si ho můžete vyzkoušet udělat, jde o velkou laskominu. Příprava je jednoduchá, jen je lepší tento koláč nechat přes noc odležet v lednici, tak počítejte s časem navíc. Většinou se bramborové koláče dělají spíš naslano, jsou oblíbené podobně jako quiche.

 

Suroviny

  • 250g brambor
  • 50g vanilkový protein
  • 50g ovesné vločky
  • 1 vejce + 1 bílek
  • 120g bílý jogurt
  • 60ml mléka
  • 0,5 kypřící prášek
  • 1 puding koko-čoko od Ehrmann

Postup

Brambory dejte vařit. Protein smíchejte s rozmixovanými vločkami, se žloutkem, jogurtem, mlékem a práškem do pečiva.

Uvařené brambory rozmixujte na kaši a přidejte do těsta. Nakonec vyšlehejte sníh z bílků a opatrně vmíchejte. Dejte péct na 180C asi 30 min.

Po upečení, až koláč vychladne, na něj rozetřete puding. Ozdobit můžete podle fantazie. Nejlépe nechat přes noc odležet v lednici.

 

Zdroj: Fit recepty s Krojens.cz