Už jste někdy jedli bramborový sladký koláč? Jestli ne, tak si ho můžete vyzkoušet udělat, jde o velkou laskominu. Příprava je jednoduchá, jen je lepší tento koláč nechat přes noc odležet v lednici, tak počítejte s časem navíc. Většinou se bramborové koláče dělají spíš naslano, jsou oblíbené podobně jako quiche.
Suroviny
- 250g brambor
- 50g vanilkový protein
- 50g ovesné vločky
- 1 vejce + 1 bílek
- 120g bílý jogurt
- 60ml mléka
- 0,5 kypřící prášek
- 1 puding koko-čoko od Ehrmann
Postup
Brambory dejte vařit. Protein smíchejte s rozmixovanými vločkami, se žloutkem, jogurtem, mlékem a práškem do pečiva.
Uvařené brambory rozmixujte na kaši a přidejte do těsta. Nakonec vyšlehejte sníh z bílků a opatrně vmíchejte. Dejte péct na 180C asi 30 min.
Po upečení, až koláč vychladne, na něj rozetřete puding. Ozdobit můžete podle fantazie. Nejlépe nechat přes noc odležet v lednici.
Zdroj: Fit recepty s Krojens.cz
Nejnovější komentáře