Už jen pár dní a máme tady jaro! Chtělo by to odlehčit našim tělíčkům, co říkáte?

Jaro patří čerstvým bylinkám a zelenině, toho by se mělo využít! Vyrazit pro čerstvé suroviny můžete někam na trh a nebo se dají domů objednat bedýnky přímo od pěstitelů, stačí vygooglit, kdo je k vám nejblíž.

Dnes pro vás mám tip na super chutný salát, který máte připravený raz dva.

 

Suroviny na dvě porce

  • 100 g bulguru
  • 1 svazek čerstvé petrželky
  • 1 svazek čerstvé máty
  • 4 střední rajčata
  • 1/2 červené cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • špetka římského kmínu
  • sůl a pepř na dochucení

Postup

Bulgur uvařte podle návodu na obalu. Propláchněte studenou vodou a nechte v sítu odkapat.

Petrželku a mátu nasekejte najemno. Rajčata a červenou cibuli nakrájejte na drobné kostičky.

V míse smíchejte uvařený bulgur, všechny bylinky, rajčata a cibuli.

Ochuťte olivovým olejem, citronovou šťávou, solí pepřem a špetkou římského kmínu.

 

Zdroj: Fitrecepty