Už jen pár dní a máme tady jaro! Chtělo by to odlehčit našim tělíčkům, co říkáte?
Jaro patří čerstvým bylinkám a zelenině, toho by se mělo využít! Vyrazit pro čerstvé suroviny můžete někam na trh a nebo se dají domů objednat bedýnky přímo od pěstitelů, stačí vygooglit, kdo je k vám nejblíž.
Dnes pro vás mám tip na super chutný salát, který máte připravený raz dva.
Suroviny na dvě porce
- 100 g bulguru
- 1 svazek čerstvé petrželky
- 1 svazek čerstvé máty
- 4 střední rajčata
- 1/2 červené cibule
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- špetka římského kmínu
- sůl a pepř na dochucení
Postup
Bulgur uvařte podle návodu na obalu. Propláchněte studenou vodou a nechte v sítu odkapat.
Petrželku a mátu nasekejte najemno. Rajčata a červenou cibuli nakrájejte na drobné kostičky.
V míse smíchejte uvařený bulgur, všechny bylinky, rajčata a cibuli.
Ochuťte olivovým olejem, citronovou šťávou, solí pepřem a špetkou římského kmínu.
Zdroj: Fitrecepty
Nejnovější komentáře