Oslaďte si život i teď v zimě! Lahodný dezert, původem z rakouské kuchyně, trhanec je vynikající volbou.
Karamelizovaná palačinka, která se dá kombinovat s kde čím, v tomto případě je recept s lesním ovocem. Ale můžete experimentovat podle vašich chutí.
Suroviny na těsto:
- 120 g hladké špaldové mouky
- 4 vajíčka
- 15 g sladidla dle preference
- 200 ml mléka
- cukr s vanilkou
- špetka vanilkové soli
- máslo nebo ghí na smažení
- 2 PL třtinového práškového cukru
Postup:
Oddělte bílky od žloutků, bílky vyšlehejte s cukrem a vanilkovou solí. Dále smíchejte mouku s mlékem a žloutky. Do této směsi opatrně přidejte vyšlehané bílky a zamíchejte. Rozehřejte pánvičku a na ni dejte máslo, máslem nešetřete, těsto se krásně napije a bude lahodnější. Trhanec je hrubší těsto, které opékejte do zlatova. Pomocí vařečky ho natrhejte na kousky, přidejte ještě kousek másla a ve finále trhanec zprudka opečte asi 20 – 30 sekund. Podávejte s lesním ovocem.
Zdroj: Fit recepty
Nejnovější komentáře