Oslaďte si život i teď v zimě! Lahodný dezert, původem z rakouské kuchyně, trhanec je vynikající volbou.

Karamelizovaná palačinka, která se dá kombinovat s kde čím, v tomto případě je recept s lesním ovocem. Ale můžete experimentovat podle vašich chutí.

 

 

Suroviny na těsto:

  • 120 g hladké špaldové mouky
  • 4 vajíčka
  • 15 g sladidla dle preference
  • 200 ml mléka
  • cukr s vanilkou
  • špetka vanilkové soli

 

  • máslo nebo ghí na smažení
  • 2 PL třtinového práškového cukru

 

Postup:

Oddělte bílky od žloutků, bílky vyšlehejte s cukrem a vanilkovou solí. Dále smíchejte mouku s mlékem a žloutky. Do této směsi opatrně přidejte vyšlehané bílky a zamíchejte. Rozehřejte pánvičku a na ni dejte máslo, máslem nešetřete, těsto se krásně napije a bude lahodnější. Trhanec je hrubší těsto, které opékejte do zlatova. Pomocí vařečky ho natrhejte na kousky, přidejte ještě kousek másla a ve finále trhanec zprudka opečte asi 20 – 30 sekund. Podávejte s lesním ovocem.

 

 

Zdroj: Fit recepty