V jedné brněnské kavárně jsem si oblíbila arašídový raw dortík. Téměř vždy, když jsem v dosahu, tak si na něj zajdu. Je to totiž závislost:) Protože jde fakt o velkou laskominu, tak jsem se snažila najít recept, který by se tomuto dezertu vyrovnal. Tento dortík je ze samých dobrot a je snadný na přípravu. Třeba to bude zrovna podle vašeho gusta:)

Ingredience

Korpus:

  • 150 gramů mandlí
  • 3 lžíce nepraženého kakaa
  • 80 gramů datlí
  • 1 dcl horké vody

Náplň:

  • 150 gramů kešu ořechů
  • 100 gramů kakaové hmoty
  • 100 ml sójového mléka
  • 5 polévkových lžic medu
  • 5 polévkových lžic kokosového oleje
  • borůvky, maliny na ozdobení

Postup

Nejdříve si připravte korpus. Datle nakrájejte na malé kousky a zalijte je vodou, aby změkly. Rozmixujte mandle na jemný prášek, který smíchejte s kakaem. Jakmile datle změknou, rozmixujte je na jemné pyré, které smíchejte se sypkou směsí. Vytvoříte tak těsto, které se nedrobí a zároveň se nelepí na prsty. Obalte dno formy igelitovou fólií a formu zavřete. Těsto vytlačte na dno formy a dejte na půl hodinky ztuhnout do mrazáku.

V dalším kroku si připravte náplň. Na tu budete potřebovat předem namočené kešu ořechy (alespoň na tři hodiny), aby změkly a nasákly vodu. Kešu pak rozmixujte společně s kakaovou hmotou, kokosovým olejem, sójovým mlékem a medem. Náplň nalejte na korpus a dejte na několik hodin do lednice. Dort díky kokosovému oleji krásně ztuhne. Jestli chcete dosáhnout perfektního vizuálního dojmu, ozdobte ho dalším kakaem a borůvkami. Dort uchovávejte v lednici, dokud se nesní.

Zdroj fotek: pinterest