V jedné brněnské kavárně jsem si oblíbila arašídový raw dortík. Téměř vždy, když jsem v dosahu, tak si na něj zajdu. Je to totiž závislost:) Protože jde fakt o velkou laskominu, tak jsem se snažila najít recept, který by se tomuto dezertu vyrovnal. Tento dortík je ze samých dobrot a je snadný na přípravu. Třeba to bude zrovna podle vašeho gusta:)
Ingredience
Korpus:
- 150 gramů mandlí
- 3 lžíce nepraženého kakaa
- 80 gramů datlí
- 1 dcl horké vody
Náplň:
- 150 gramů kešu ořechů
- 100 gramů kakaové hmoty
- 100 ml sójového mléka
- 5 polévkových lžic medu
- 5 polévkových lžic kokosového oleje
- borůvky, maliny na ozdobení
Postup
Nejdříve si připravte korpus. Datle nakrájejte na malé kousky a zalijte je vodou, aby změkly. Rozmixujte mandle na jemný prášek, který smíchejte s kakaem. Jakmile datle změknou, rozmixujte je na jemné pyré, které smíchejte se sypkou směsí. Vytvoříte tak těsto, které se nedrobí a zároveň se nelepí na prsty. Obalte dno formy igelitovou fólií a formu zavřete. Těsto vytlačte na dno formy a dejte na půl hodinky ztuhnout do mrazáku.
V dalším kroku si připravte náplň. Na tu budete potřebovat předem namočené kešu ořechy (alespoň na tři hodiny), aby změkly a nasákly vodu. Kešu pak rozmixujte společně s kakaovou hmotou, kokosovým olejem, sójovým mlékem a medem. Náplň nalejte na korpus a dejte na několik hodin do lednice. Dort díky kokosovému oleji krásně ztuhne. Jestli chcete dosáhnout perfektního vizuálního dojmu, ozdobte ho dalším kakaem a borůvkami. Dort uchovávejte v lednici, dokud se nesní.
Zdroj fotek: pinterest
Dobrý večer,
chtěla jsem se zeptat jakou velikost formy jste použila na tento Čokoládový Raw dort? Mnohokrát děkuji