Mlsat zdravě, to by se nám líbilo každýmu, proto mám pro vás další recept z dílny Cukrfree, tady je totiž mlsání povoleno! Dnes to bude hlavně o oříškách a borůvkách, nic těžkýho, ale tato kombinace vás dokonale zasytí. Zdobit můžete podle vlastní fantazie, takže pokaždý budou dortíky jinak nastajlovaný a věřím, že budou chutnat i náročnějším jedincům!:)

Borůvkové kešu dortíky

Ingredience

  • spodní vrstva

130 g kešu

100 g mletého kokosu

vanilková esence

1/2 lžičky skořice

100 ml kokosového mléka

 

  • borůvková vrstva

340 g kešu (namočených přes noc nebo alespoň na 6 hodin)

300 g mražených borůvek

1/4 hrnku kokosového mléka

2 lžíce šťávy z citronu

3 lžíce kokosového oleje

 

  • budeme potřebovat

3 formičky na dort o průměru 12 cm (nebo jednu o průměru 22 cm)

pistácie nebo lesní ovoce na ozdobení

 

Postup

  • spodní vrstva:

Kešu, společně s mletým kokosem, vanilkou, skořicí a kokosovým mlékem vložíme do mixéru a mixujeme, dokud se nám nevytvoří hladká hmota. Hmotu poté rozdělíme na 3 části a rovnoměrně rozprostřeme a pomocí prstů nebo lžíce přitlačíme na dno formiček. Formičky poté překryjeme a vložíme alespoň na 1,5 hodiny do lednice.

  • borůvková vrstva:

Kešu přecedíme, propláchneme a společně s dalšími ingrediencemi vložíme do mixéru. Směs mixujeme, dokud se nám nevytvoří jemná hmota. Vzniklou hmotu poté rozdělíme na 3 části a rovnoměrně rozprostřeme do formiček se zatuhlou spodní vrstvou. Hotové dortíky vložíme alespoň na 3 hodiny do mrazáku. Poté je ozdobíme lesními plody nebo nasekanými pistáciemi a podáváme.

Zdroj: Cukrfree.cz