Mlsat zdravě, to by se nám líbilo každýmu, proto mám pro vás další recept z dílny Cukrfree, tady je totiž mlsání povoleno! Dnes to bude hlavně o oříškách a borůvkách, nic těžkýho, ale tato kombinace vás dokonale zasytí. Zdobit můžete podle vlastní fantazie, takže pokaždý budou dortíky jinak nastajlovaný a věřím, že budou chutnat i náročnějším jedincům!:)
Borůvkové kešu dortíky
Ingredience
- spodní vrstva
130 g kešu
100 g mletého kokosu
vanilková esence
1/2 lžičky skořice
100 ml kokosového mléka
- borůvková vrstva
340 g kešu (namočených přes noc nebo alespoň na 6 hodin)
300 g mražených borůvek
1/4 hrnku kokosového mléka
2 lžíce šťávy z citronu
3 lžíce kokosového oleje
- budeme potřebovat
3 formičky na dort o průměru 12 cm (nebo jednu o průměru 22 cm)
pistácie nebo lesní ovoce na ozdobení
Postup
- spodní vrstva:
Kešu, společně s mletým kokosem, vanilkou, skořicí a kokosovým mlékem vložíme do mixéru a mixujeme, dokud se nám nevytvoří hladká hmota. Hmotu poté rozdělíme na 3 části a rovnoměrně rozprostřeme a pomocí prstů nebo lžíce přitlačíme na dno formiček. Formičky poté překryjeme a vložíme alespoň na 1,5 hodiny do lednice.
- borůvková vrstva:
Kešu přecedíme, propláchneme a společně s dalšími ingrediencemi vložíme do mixéru. Směs mixujeme, dokud se nám nevytvoří jemná hmota. Vzniklou hmotu poté rozdělíme na 3 části a rovnoměrně rozprostřeme do formiček se zatuhlou spodní vrstvou. Hotové dortíky vložíme alespoň na 3 hodiny do mrazáku. Poté je ozdobíme lesními plody nebo nasekanými pistáciemi a podáváme.
Zdroj: Cukrfree.cz
Nejnovější komentáře