Doufám, že jste svátky přežili bez žlučníkových záchvatů a bolestí břicha! Už jsem se nemohla dočkat, ať zase najedu na normální stravování. Musím přiznat, že už mi všechno jídlo lezlo i ušima, ale nedokázala jsem úplně odolat.. Když se to pořádně rozjelo, tak jsem jedla v jednom kuse, jakmile jsem dojedla sladký, musela jsem to zazdít slaným, no a ve finále ještě něčím kyselým samozřejmě. Prostě klasický rozmazlený chutě, když už nevíte co byste si dali. Stoly plný, tak co si nenandat, že?:)) Dobře mi fakt nebylo, tady je jasnej důkaz, co s náma dokáže jídlo udělat.
Proto jsem se rozhodla Vám dnes napsat recepty na lehké jídlo, které by Vás mohlo naladit na dobrou vlnu.
Pomerančové carpaccio
- 1 větší pomeranč
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce nesolených pistácií
- 1 lžička medu
Pomeranč oloupeme a nakrájíme na kolečka, ta vyskládáme na talíř a zakápneme zakysanou smetanou, medem a posypeme oříšky.
Kuřecí plátky se sezamem a fenyklem
- 100g kuřecích prsíček
- 1 grapefruit
- 1 citron
- 1 lžička sojové omáčky
- 50g fenyklu
- 50g listového salátu
- 1 lžička sezamových semínek
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl
Omyté maso nakrájíme na plátky, pokapeme šťávou z půlky grapefruitu, citronem, sojovou omáčkou a necháme asi 30 minut marinovat. Maso vyjmeme, osmahneme na oleji z obou stran, upravíme na talíř, přelijeme marinádou a přidáme nakrájený salát a očištěný fenykl. Před podáváním posypeme sezamovými semínky.
Jako přílohu si dejte fenykl. Buď za studena (stačí jej zbavit vrchních tvrdých listů a nakrájet na proužky). Nebo jej bez vrchních listů uvařte rozkrojený na polovinu.
Ostrý salát s hovězím
- 3 bifteky
- sůl
- pepř
- 4 lžíce oleje
- 6 lžic sojové omáčky
- 6 rajčat
- 1 salátová okurka
- 1 červená chilli paprička
- 2 lžíce najemno nakrájených koriandrových listů
- 1 svazek jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- šťáva ze dvou limetek
Bifteky osolíme, opepříme a na lžíci rozpáleného oleje opečeme z každé strany 2-3 minuty, vyndáme a necháme asi minutu odpočívat. Poté je nakrájíme na velmi tenké proužky. Výpek promícháme se sojovou omáčkou, necháme povařit a odstavíme.
Rajčata nakrájíme na osminky, okurku omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Papričku zbavíme semínek a nakrájíme najemno. Zeleninu, chilli papričku a maso promícháme v míse.
Jarní cibulku nakrájíme na šikmo na kolečka. Česnek oloupeme a najemno nakrájíme. Sojový základ, limetkovou šťávu a zbytek oleje promícháme a vmícháme do salátu, posypeme koriandrem.
Zdroj fotek: Pinterest
Nejnovější komentáře