Halloween nikdy nepatřil mezi mé oblíbené svátky, ale teď se samozřejmě vše točí kolem mých dětí, tak mě pronásleduje poslední dny všude!:) Proto bude dnešní recept, tak trošku patřit dětem. Určitě by totiž z konečného výsledku měly radost. Dýňový cupcakes musíte hlavně nějak halloweensky vytunit! Naštěstí je v obchodech všeho dost, tak se vám to určitě povede! Tak good luck při tvoření!:)
Suroviny
- 130 g hladké mouky
- 1/2 lžičky kypřícího prášku
- 1/2 lžičky jedlé soli
- špetku soli
- 1/2 mleté skořice
- 113g másla pokojové teploty
- 200g třtinového cukru
- 2 vejce
- 125 ml podmáslí
- 200g pyré z dýně (tu pečte 40 minut na 180C, poté oloupejte slupku a rozmixujte)
- 30g holandského kakaa
- 250g mascarpone
- 150ml smetany 33%
- 2 balíčky skořicového cukru
Postup
Máslo šlehejte s cukrem cca 10 minut, poté přidejte vejce (jedno po druhém) a zašlehejte. Nakonec přidejte dýňové pyré a znova zašlehejte.
Do menší mísy si dejte prosátou mouku, kypřící prášek, jedlou sodu, špetku soli a skořici. Promíchejte a dejte stranou.
Zapněte mixér na nižší otáčky a střídavě přidávejte podmáslí a moučnou směs (vždy počkejte, až se jedna z ingrediencí zašlehá do těsta, poté a přidávejte další).
Troubu rozpalte na 180C a formu na cupcakes vyložte košíčkama.
Oddělte půlku těsta a do té vmíchejte holandské kakao.
Do papírových košíčků přidávejte nejprve těsto dýňové, a potom s kakaem a promíchejte špejlí, ať se obě těsta propojí.
Cupcakes pečte 18 – 20 minut, vyzkoušejte špejlí, jestli jsou hotové.
Po vychladnutí si vyšlehejte krém. Vyšlehejte šlehačku a po lžících přidávejte mascarpone (nechte zašlehat a potom další). Přidejte skořicový cukr, prošlehejte a zdobte.
Zdroj: mamapecedoma.com
Nejnovější komentáře