Halloween nikdy nepatřil mezi mé oblíbené svátky, ale teď se samozřejmě vše točí kolem mých dětí, tak mě pronásleduje poslední dny všude!:) Proto bude dnešní recept, tak trošku patřit dětem. Určitě by totiž z konečného výsledku měly radost. Dýňový cupcakes musíte hlavně nějak halloweensky vytunit! Naštěstí je v obchodech všeho dost, tak se vám to určitě povede! Tak good luck při tvoření!:)

 

Suroviny

  • 130 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 1/2 lžičky jedlé soli
  • špetku soli
  • 1/2 mleté skořice
  • 113g másla pokojové teploty
  • 200g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 125 ml podmáslí
  • 200g pyré z dýně (tu pečte 40 minut na 180C, poté oloupejte slupku a rozmixujte)
  • 30g holandského kakaa
  • 250g mascarpone
  • 150ml smetany 33%
  • 2 balíčky skořicového cukru

Postup

Máslo šlehejte s cukrem cca 10 minut, poté přidejte vejce (jedno po druhém) a zašlehejte. Nakonec přidejte dýňové pyré a znova zašlehejte.

Do menší mísy si dejte prosátou mouku, kypřící prášek, jedlou sodu, špetku soli a skořici. Promíchejte a dejte stranou.

Zapněte mixér na nižší otáčky a střídavě přidávejte podmáslí a moučnou směs (vždy počkejte, až se jedna z ingrediencí zašlehá do těsta, poté a přidávejte další).

Troubu rozpalte na 180C a formu na cupcakes vyložte košíčkama.

Oddělte půlku těsta a do té vmíchejte holandské kakao.

Do papírových košíčků přidávejte nejprve těsto dýňové, a potom s kakaem a promíchejte špejlí, ať se obě těsta propojí.

Cupcakes pečte 18 – 20 minut, vyzkoušejte špejlí, jestli jsou hotové.

Po vychladnutí si vyšlehejte krém. Vyšlehejte šlehačku a po lžících přidávejte mascarpone (nechte zašlehat a potom další). Přidejte skořicový cukr, prošlehejte a zdobte.

Zdroj: mamapecedoma.com