Dnes pro vás mám recept na čtyři vrstvy lahodných chutí, který si budete muset upéct. Vypadají a chutnají totiž báječně. Je to fit koláč plnej jablek a oříšků, takže takovej podzimní recept. Zvládnou ho opět všichni, a chutnat bude tak asi všem, jablečný verze koláčů jsou takovou vděčnou variantou, kterou mají rádi téměř všichni. Tak ho pojďte vyzkoušet.
Vrstvený koláč s tvarohem, jablky a oříšky
1. vrstva
200 g ovesných vloček, rozmixovaných
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička skořice
1 lžička perníkového koření
2. vrstva
500 g tvarohu
1 vejce
trocha citronové šťávy a kůry
mléko dle potřeby, pokud by byl tvaroh moc hustý
sladidlo dle chuti
3. vrstva
400 g jablek, oloupaných a nastrouhaných
100 g ořechů, nadrcených (použila jsem mandle a lískové oříšky)
1 lžíce rumu
4. vrstva
300 ml mléka
1 puding (použila jsem příchuť vaječný likér, vanilkový je univerzální)
4 lotus sušenky, rozdrobené
Postup
Připravíme si tři mísy a podle vrstev v nich smícháme uvedené ingredience.
Dortovou formu o průměru 26 cm si vyložíme pečícím papírem a pomažeme ho máslem.
Na dno rovnoměrně vsypeme polovinu sypké směsi z 1. vrstvy.
Na 1. vrstvu rozprostřeme celou 2. tvarohovou vrstvu.
Na 2 vrstvu rozprostřeme polovinu jablek ze 3. směsi.
Na 3. vrstvu dosypeme druhou polovinu sypké směsi z 1. vrstvy.
Završíme zbylými jablky ze 3. směsi a koláč dáme péct na 180°C asi na 40 minut.
Upečený koláč polijeme uvařeným pudingem z ingrediencí uvedených ve 4. vrstvě a posypeme ho rozdrobenými sušenkami.
Pro ujištění třeba složitě tvářícího se postupu. Sypká směs – tvaroh – jablka – sypká směs – jablka – puding.
Hotový koláč necháme vychladnout a ztuhnout do druhého dne.
Zdroj: fitrecepty
Dobry den,rada bych se zeptala zda jsou jablka nastrouhana najemno nebo nahrubo?Dala jsem nahrubo ale kolac po 45 minutach jablka nahore hodne hneda ale pod tim sucha vrstva vlocek.Tak si rikam,jestli to nebyla chyba,jinak jsem vse dodrzela.Dekuji
Dobry den, Anicko,
mozna mate silnou troubu, zkuste snizit teplotu nebo umístit niz v troube. Do vsech kolacu a buchet taky strouham jablka nahrubo. Tereza
Dekuji moc za odpoved, budu urcite delat znovu,i nepovedeny byl chutove skvely 😉