Dnes pro vás mám recept na čtyři vrstvy lahodných chutí, který si budete muset upéct. Vypadají a chutnají totiž báječně. Je to fit koláč plnej jablek a oříšků, takže takovej podzimní recept. Zvládnou ho opět všichni, a chutnat bude tak asi všem, jablečný verze koláčů jsou takovou vděčnou variantou, kterou mají rádi téměř všichni. Tak ho pojďte vyzkoušet.

 

Vrstvený koláč s tvarohem, jablky a oříšky

1. vrstva
200 g ovesných vloček, rozmixovaných
2 lžíce třtinového cukru
1 lžička skořice
1 lžička perníkového koření
2. vrstva
500 g tvarohu
1 vejce
trocha citronové šťávy a kůry
mléko dle potřeby, pokud by byl tvaroh moc hustý
sladidlo dle chuti
3. vrstva
400 g jablek, oloupaných a nastrouhaných
100 g ořechů, nadrcených (použila jsem mandle a lískové oříšky)
1 lžíce rumu
4. vrstva
300 ml mléka
1 puding (použila jsem příchuť vaječný likér, vanilkový je univerzální)
4 lotus sušenky, rozdrobené

Postup
Připravíme si tři mísy a podle vrstev v nich smícháme uvedené ingredience.
Dortovou formu o průměru 26 cm si vyložíme pečícím papírem a pomažeme ho máslem.
Na dno rovnoměrně vsypeme polovinu sypké směsi z 1. vrstvy.
Na 1. vrstvu rozprostřeme celou 2. tvarohovou vrstvu.
Na 2 vrstvu rozprostřeme polovinu jablek ze 3. směsi.
Na 3. vrstvu dosypeme druhou polovinu sypké směsi z 1. vrstvy.
Završíme zbylými jablky ze 3. směsi a koláč dáme péct na 180°C asi na 40 minut.
Upečený koláč polijeme uvařeným pudingem z ingrediencí uvedených ve 4. vrstvě a posypeme ho rozdrobenými sušenkami.
Pro ujištění třeba složitě tvářícího se postupu. Sypká směs – tvaroh – jablka – sypká směs – jablka – puding.
Hotový koláč necháme vychladnout a ztuhnout do druhého dne.

Zdroj: fitrecepty