Koblih, něco úžasnýho, křehkýho, co se rozplývá na jazyku! Asi neznám nikoho, kdo by neměl koblížky rád. Všichni známe klasickej koblih plněnej marmeládou, kterej koupíme v každým obchodě s potravinami. Ale protože to není zrovna zdravá varianta a nevím proč bychom si koblížky měli odříkat jen kvůli tomu, že jsou plný tuku, že? Tak jsou tu i zdravé varianty a já Vám dnes dvě napíšu.
Výroba není složitá a když si v obchodě koupíte přímo formu na donuty, tak Vám ušetří hodně práce. Tak pojďte do toho!:)
Jablečné donuty se skořicovým přelivem
Těsto:
- 2 vejce (bílky zvlášť)
- 150 g jablečné přesnídávky
- 150 g vloček
- 100 g jogurtu
- 50 ml mléka
- prášek do pečiva
Krém:
- 150 g jogurtu
- 1 polévková lžíce medu
- skořice
Postup: Bílky vyšleháme a poté přidáme všechny ostatní ingredience včetně žloutků. Ve formě pečeme přibližně 10 – 15 minut na 175C. Na krém si smícháme všechny ingredience a potíráme donuty.
Vanilkovo – kokosové donuty
- 35 g rozemletých ovesných vloček
- 10 g rozemletého kokosu
- špetka prášku do pečiva
- 1 vejce
- 100 g bílého jogurtu
- trošku mléka na doředění
Vše smícháme, metličkou vyšleháme a opékáme ve formě na donuty nebo v silikonových formičkách při 180C 10 – 15 minut.
Jak sami vidíte není to nic, co by někdo neměl zvládnout, celkem rychlá akce, já určitě vyzkouším, jak bude trošku času a věřím, že to bude stát za to!:)
Pěknou neděli:)
Zdroj: fitrecepty
Nejnovější komentáře