Koblih, něco úžasnýho, křehkýho, co se rozplývá na jazyku! Asi neznám nikoho, kdo by neměl koblížky rád. Všichni známe klasickej koblih plněnej marmeládou, kterej koupíme v každým obchodě s potravinami. Ale protože to není zrovna zdravá varianta a nevím proč bychom si koblížky měli odříkat jen kvůli tomu, že jsou plný tuku, že? Tak jsou tu i zdravé varianty a já Vám dnes dvě napíšu.

Výroba není složitá a když si v obchodě koupíte přímo formu na donuty, tak Vám ušetří hodně práce. Tak pojďte do toho!:)

IMG_2056

Jablečné donuty se skořicovým přelivem

Těsto:

  • 2 vejce (bílky zvlášť)
  • 150 g jablečné přesnídávky
  • 150 g vloček
  • 100 g jogurtu
  • 50 ml mléka
  • prášek do pečiva

Krém:

  • 150 g jogurtu
  • 1 polévková lžíce medu
  • skořice

Postup: Bílky vyšleháme a poté přidáme všechny ostatní ingredience včetně žloutků. Ve formě pečeme přibližně 10 – 15 minut na 175C. Na krém si smícháme všechny ingredience a potíráme donuty.

IMG_2055

Vanilkovo – kokosové donuty

  • 35 g rozemletých ovesných vloček
  • 10 g rozemletého kokosu
  • špetka prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 100 g bílého jogurtu
  • trošku mléka na doředění

Vše smícháme, metličkou vyšleháme a opékáme ve formě na donuty nebo v silikonových formičkách při 180C 10 – 15 minut.

Jak sami vidíte není to nic, co by někdo neměl zvládnout, celkem rychlá akce, já určitě vyzkouším, jak bude trošku času a věřím, že to bude stát za to!:)

Pěknou neděli:)

Zdroj: fitrecepty