Venku teplo a krásně, to nás konečně táhne z domovů a chceme venku tam trávit co nejvíc času. Co si v létě naprosto užívám? Jídlo venku na zahradě, zahrádce, prostě někde venku v přírodě a ještě k tomu s partou přátel nebo rodinou, to je prostě značka ideál! K tomu samozřejmě nechybí kvalitní víno a zábava!:) Dnes vám přináším pár receptů vhodných pro zahradní grilovací párty.

image

Plněné batáty 

Ingredience ( 1 porce )

  • 1 batát
  • 1/4 červené papriky
  • 10 kostiček fety cca 30g
  • 1 lžíce červených fazolí
  • 1 jarní cibulka
  • bazalka a rukola na zdobení

Postup: Rozkrojte batát na půlku a dejte ho péct do trouby na půl hodiny, asi na 180C. Mezitím si nakrájejte na malé kousky papriku, jarní cibulku a fetu. Až je batát upečený, tak opatrně vykrojte a vydlabejte vnitřek, až máte dvě hezký mističky. Na pánvičce smíchejte papriky, cibulku, sýr a fazole a nechte sýr úplně roztavit, dokud se vše hezky nespojí. Směs nandejte do vydlabaných batátů a dejte společně péct na dalších asi 15 minut. Není potřeba jakkoliv dochucovat, feta je sama o sobě dost slaná.

image

Salsa z grilovaného ananasu

Ingredience:

  • 1 středně velký ananas
  • 200g zralých cherry rajčátek
  • 1 čerstvá chilli paprička
  • svazek koriandru
  • 1 limetka
  • mořská sůl

Postup: Z ananasu odkrojte tvrdou kůrku a nakrájejte ho na plátky silné asi 2cm. Plátky ogrilujte na grilu z obou stran dozlatova, přesuňte na talíř a nechte vychladnout. Mezitím si nakrájejte nadrobno cherry rajčátka, chilli papričku a směs dejte do větší mísy. Přidejte šťávu z jedné limetky a nakrájený koriandr. Vychladlý ananas nakrájejte na menší kostičky a přidejte ho ke směsi. Salsu ochuťte solí, nechte jí vychladit v lednici a podávejte..

image

Čokoládovo – kokosová zmrzlina

Ingredience ( 2 porce )

  • 2 mražené banány
  • 4 pl kokosového oleje
  • 2 pl kokosového mléka
  • 30g rozdrcených kokosových chipsů
  • 2 čl holandského kakaa
  • 1 čl mleté vanilky

Postup: Všechny ingredience si dáme do nádobky na mixér a dobře rozmixujeme, poté dáme na pár hodin zamrazit. Je dobrý zmrzlinu každou hodinu promíchat, aby nekrystalizovala. Vyndáme z mrazáku asi 20 minut před podáváním, aby se dala dobře nabírat. Ozdobit můžete kokosovými chipsy.

Dobrou chuť!

Zdroj: Fit recepty