Když jsem se teď podívala do kalendáře, tak jsem zjistila, že tohle je poslední recept, který vám tento rok napíšu. Bude opět patřit Vánocům. Poslední víkendy peču cukroví jako o život a pořád přemýšlím nad novými druhy cukroví. Tohle mi hned padlo do oka, protože jsou v něm mé oblíbené oříšky. Navíc není náročný na přípravu. Třeba ho vyzkoušíte i vy! 

Ingredience ( cca 40ks)

  • 5 bílků
  • 75g pistácií nebo jiných ořechů
  • 75g kešu
  • špetka soli
  • vysokoprocentní čokoláda
  • sekané ořechy na ozdobení

Postup:

Z bílků a špetky soli ušlehejte opravdu tuhý sníh. Použijte dokonale čistou, suchou misku.

Ořechy si umelte velmi najemno, nebo použijte ořechovou mouku, a vmíchejte je do sněhu opatrně a po částech. Lžičkou dělejte na plechu s pečícím papírem nebo fólií malé hromádky. Pusinky samozřejmě můžete i nastříkat zdobičkou.

Uprostřed každé pusinky udělejte špičkou lžičky malý důlek. Pečte (sušte) je v troubě vyhřáté na 100 – 120 °C (horkovzduch) určitě minimálně půl hodiny, případně na konci ještě snižte teplotu a dosušte. Teplotu přizpůsobte podle vlastní trouby, každá peče jinak.

Do vychladlých pusinek dejte lžičkou trochu rozpuštěné a částečně vychladlé vysokoprocentní čokolády a ozdobte sekanými ořechy.
Skladujte v suchu a chladu v dobře utěsněné dóze.

Zdroj: colorsoflowcarb.cz