Máte rádi sladkosti? Myslím ty, které se rozplývají na jazyku! Takový ty lehoučký jako obláček, tak právě tak chutná Pavlova! Divný název pro takovou krásku, že? Dala bych ji díky chuti vznešeňejší jméno. Pokud jste ji ještě nikdy nechutnali, tak vězte, že nejen božsky vypadá, ale i chutná. Jak už jsem zmínila, jde o lehký dezert, po kterým se necítíte plní, takže není problém zvládnout i více porcí!:)) Její příprava je snadná a rychlá, vyřádí se na ní i kreativci, kteří rádi zdobí. Popustíte uzdu svojí fantazie a hlavně to chce pořádnou dávku ovoce, ať to stojí za to!

PAVLOVA

Ingredience:

  • 4 bilky
  • 200g cukr krupice
  • 1 kávová lžička octa nebo bílého octa
  • 1 kávová lžička vanilkového aroma
  • 1 polévková lžíce škrobu
  • šlehačka na ozdobu
  • ovoce na ozdobu

Postup:

  1. Vyšleháme si bílky ve sníh a do hotového sněhu po lžících zašleháváme cukr. Šleháme tak dlouho až necítíme žádné krupičky cukru mezi prsty.
  2. Přimícháme: ocet, vanilkové aroma a nakonec přimícháváme přes sítko škrob. Už nešleháme. Celá hmota je krásně tuhá a sněhově bílá.
  3. Vyklopíme ji doprostřed plechu na pečící papír a rozetřeme do tvaru kulatého dortu.
  4. Předehřejeme troubu na 150 C. Vložíme dort a okamžitě troubu ztlumíme na 140 C. Necháme 15 min. a troubu ztlumíme na 130 C a pečeme 1hod a 15 min.

Při pečení a ani po té se trouba nesmí otevírat. Nechte dort v troubě vychladnout. Doporučuji připravovat večer a nechat do rána ležet v troubě.

Na konec dort otočte vzhůru nohama a nazdobte šlehačkou a ovocem. Můžete udělat i několik pater, každé proložit šlehačkou a ovocem. Laskomina nevšední!:).