Abychom tady neměli pořád jen recepty na dezerty, který vy ale jak to vypadá máte nejradši, tak si dnes dáme výborný recept s kusem masa, ať z toho mají něco i chlapi. Kuře, zelenina a úprava na asijský způsob, to je výtečná a chuťově výborná kombinace.
Suroviny
- 0,5 kuřecích prsou
- 2 stonky citronové trávy
- 6-8 listků kafrových listů (můžou být mražené i sušené)
- 100 ml vývaru
- 0,5l kokosového mléka
- 1 červená cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 limetka
- 2 cm zázvoru
- 2 chilli bird eyes
- 1 lžička kurkumy
- koriandr
- zeleninu dle libosti – v receptu použity jarní cibulky, paprika a fazolové lusky
- na dochucení – rybí omáčku, cukr, pepř, sůl
Postup
Nejdřív si zatáhneme na pánvi kuřecí prsa dozlatova a dáme je péct do trouby na 160C, cca 25 minut. Pak na pánvi po masu osmažíme česnek, cibuli, zázvor, chilli bird eyes lehce a citronovou trávu, vše najemno a dozlatova. Přidáme kurkumu a necháme ji rozvonět, zalejeme 100 ml vývaru, přidáme kafrové listy. Necháme lehce povařit a přidáme kokosové mléko, na mírném ohni, cca 10 – 15 min necháme omáčku redukovat. Potom ji dochutíme 2/3 limetky, lžící cukru, troškou rybí omáčky a solí. Až bude omáčka hotová, přidáme cca na 5 minut zeleninu, jen do změknutí. Mezitím se dopekla kuřecí prsa a může se jít servírovat. Podávat můžete s jasmínovou rýží.
Zdroj: Fitrecepty
Nejnovější komentáře