Abychom tady neměli pořád jen recepty na dezerty, který vy ale jak to vypadá máte nejradši, tak si dnes dáme výborný recept s kusem masa, ať z toho mají něco i chlapi. Kuře, zelenina a úprava na asijský způsob, to je výtečná a chuťově výborná kombinace.

Suroviny

  • 0,5 kuřecích prsou
  • 2 stonky citronové trávy
  • 6-8 listků kafrových listů (můžou být mražené i sušené)
  • 100 ml vývaru
  • 0,5l kokosového mléka
  • 1 červená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 limetka
  • 2 cm zázvoru
  • 2 chilli bird eyes
  • 1 lžička kurkumy
  • koriandr
  • zeleninu dle libosti – v receptu použity jarní cibulky, paprika a fazolové lusky
  • na dochucení – rybí omáčku, cukr, pepř, sůl

 

Postup

Nejdřív si zatáhneme na pánvi kuřecí prsa dozlatova a dáme je péct do trouby na 160C, cca 25 minut. Pak na pánvi po masu osmažíme česnek, cibuli, zázvor, chilli bird eyes lehce a citronovou trávu, vše najemno a dozlatova. Přidáme kurkumu a necháme ji rozvonět, zalejeme 100 ml vývaru, přidáme kafrové listy. Necháme lehce povařit a přidáme kokosové mléko, na mírném ohni, cca 10 – 15 min necháme omáčku redukovat. Potom ji dochutíme 2/3 limetky, lžící cukru, troškou rybí omáčky a solí. Až bude omáčka hotová, přidáme cca na 5 minut zeleninu, jen do změknutí. Mezitím se dopekla kuřecí prsa a může se jít servírovat. Podávat můžete s jasmínovou rýží.

 

Zdroj: Fitrecepty