Zmrzka sem, zmrzka tam! Co by to bylo za léto bez výborné zmrzliny! I když jsem ji dřív moc nemusela, tak teď si jí dopřávám hojně. K dostání jsou totiž v Brně tak dobrý, domácí zmrzliny, že jim prostě neodolám. Navíc vás v tom parnu venku příjemně osvěží. Však víte, je potřeba se chladit zevnitř!:) Pokud byste si chtěli doma taky nějakou tu zmrzlinu připravit, pak mám pro vás dnes recept na jednu malinovou.

 

Malinová zmrzlina v čokoládě

Suroviny

Na 4 porce:

  • 100 g malin
  • 1/2 avokáda
  • 100 g bílého jogurtu či smetany
  • 100 ml mandlového mléka
  • 70 g čokolády s 90 % obsahem kakaa
  • 1 lžička kokosového másla
  • vanilka a sladidlo

 

Postup

Ovoce omyjeme, očistíme a společně se smetanou umixujeme tyčovým mixérem.
Podle chuti můžeme přidat sladidlo a vanilku.
Směs plníme do silikonové nebo jiné formy na zmrzlinu.
Po zmražení a zatuhnutí zmrzlinu obalíme v rozpuštěné čokoládě, kterou jsme nahřáli s kokosovým máslem ve vodní lázni.

 

Zdroj: Lowcarbstyl