Zmrzka sem, zmrzka tam! Co by to bylo za léto bez výborné zmrzliny! I když jsem ji dřív moc nemusela, tak teď si jí dopřávám hojně. K dostání jsou totiž v Brně tak dobrý, domácí zmrzliny, že jim prostě neodolám. Navíc vás v tom parnu venku příjemně osvěží. Však víte, je potřeba se chladit zevnitř!:) Pokud byste si chtěli doma taky nějakou tu zmrzlinu připravit, pak mám pro vás dnes recept na jednu malinovou.
Malinová zmrzlina v čokoládě
Suroviny
Na 4 porce:
- 100 g malin
- 1/2 avokáda
- 100 g bílého jogurtu či smetany
- 100 ml mandlového mléka
- 70 g čokolády s 90 % obsahem kakaa
- 1 lžička kokosového másla
- vanilka a sladidlo
Postup
Ovoce omyjeme, očistíme a společně se smetanou umixujeme tyčovým mixérem.
Podle chuti můžeme přidat sladidlo a vanilku.
Směs plníme do silikonové nebo jiné formy na zmrzlinu.
Po zmražení a zatuhnutí zmrzlinu obalíme v rozpuštěné čokoládě, kterou jsme nahřáli s kokosovým máslem ve vodní lázni.
Zdroj: Lowcarbstyl
Nejnovější komentáře