Cheesecake, kdo by ho neměl rád! Právě on patří mezi mé oblíbené dezerty. Dá se udělat na několik způsobů. Záleží jen na vás, co vám víc chutná, jestli máte radši fresh variantu s ovocem nebo třeba sladší s čokoládou, kyselejší s citrónem. Stačí jen použít ty správné ingredience. Dnes mám pro vás recept na cheesecake do skleničky. Cheesecake na tento způsob je hned hotový a i když se vám úplně nepovede konzistence, tak ve skleničce se to ztratí. Navíc si skleničky můžete bez obav kamkoliv převézt, je to praktičtější. Už nám začalo období pikniků, tak hurá do toho.

Malinový cheesecake do skleničky

Suroviny:

na 2 porce si připravte

hrst pekanových ořechů
hrstičku blanšírovaných mandlí

2 lžíce mascarpone
2 lžíce creme fraiche
2 lžíce malinového prachu

2 lžíce kokosového mléka
1 lžička mandlového másla
1 lžička citronové šťávy

Postup:

Ořechy rozdrťte nebo rozmixujte na malé kousky. Rozdělte je do skleniček a prstem trochu upěchujte.

Mascarpone a creme fraiche spolu vyšlehejte. Používám trochu řidší domácí creme fraiche, hutné mascarpone pěkně odlehčí. Přidejte malinový prach a dobře vymíchejte. Rozdělte do skleniček a dejte chladit, než si vyrobíte poslední vrstvu.

Kokosové mléko zahřejte v pánvi a rozmíchejte v něm mandlové máslo. Nechte trochu redukovat do konzistence polevy (ne moc vodová, přesto tekutá). Odstavte. Pokud se vám oddělil tuk a poleva vypadá jako zdrcnutá, stačí kápnout trošku studené vody a dobře rozmíchat do hladké konzistentní polevy. Přidejte citronovou šťávu, dobře zamíchejte a rozdělte opět do skleniček.
Ozdobte plátky mandlí a malinovou drtí. Podávejte vychlazené.

 

Zdroj: cukrfree recepty