Zítra je den dětí, tak to chce něco speciálního právě pro ně! Tak trošku jiné cupcakes, které děti zbožňují. Možná vám normálně děti špenát ani nesní, ale s těmito cupcakes to je jiné, jsou totiž mechové a vlastně ani nikdo neví, že tam nějaký špenát je!:)
A když se do mechových cupcakes pustíte ještě dnes, tak už je můžete zítra servírovat svým drahým ratolestím k snídani.
Na mechové cupcakes
- 400 g čerstvého špenátu
- 3 vejce
- 165 g cukru krupice
- 175 ml řepkového oleje
- 310 g hladké mouky
- 12 g kypřícího prášku do pečiva
- kúra z 1 citrónu
Na krém
- 200 g smetany ke šlehání
- 250 g mascarpone
- 20 g cukru moučka
Postup
Všechny suroviny si vytáhněte alespoň 30 minut před začátkem pečení, aby měli pokojovou teplotu. Troubu si rozehřejte na 170ºC a připravte si formu na cupcaky a tu si vyložte košíčky.
Špenát omyjte, nechte okapat přebytečnou vodu a dejte do mixéru a rozmixujte dohladka.
Do mísy si dejte vejce s cukrem a vyšlehejte je spolu do hladké, světlé a nadýchané pěny (cca 5 minut). Poté za stálého šlehání přilévejte po troškách olej. K vyšlehané směsi přidejte špenát, citrónovou kůru a krátce prošlehejte.
Do vyšlehané směsi přidejte prosátou mouku spolu s kypřícím práškem do pečiva a na pomalé otáčky ji zapracujte.
Těsto poté naplňte do připravené cupcakové formy a pečte 20-25 minut (vyzkoušejte špejlí, jestli jsou upečené). Po upečení je vytáhněte, nechte vychladnout a vyklopte je z formy.
Po vychladnutí si vezměte 3 cupcaky, ty si dejte do mixéru a rozmixujte.
Připravte si krém. Vyšlehejte si šlehačku s cukrem a po lžičkách přidávejte mascarpone. Krém dejte do cukrářského sáčku a krém naneste na cupcaky.
Nakonec rozmixované cupcaky dávejte na krém a ozdobte ovocem podle chuti.
Zdroj: mamapecedoma.com
Nejnovější komentáře