Zítra je den dětí, tak to chce něco speciálního právě pro ně! Tak trošku jiné cupcakes, které děti zbožňují. Možná vám normálně děti špenát ani nesní, ale s těmito cupcakes to je jiné, jsou totiž mechové a vlastně ani nikdo neví, že tam nějaký špenát je!:)

A když se do mechových cupcakes pustíte ještě dnes, tak už je můžete zítra servírovat svým drahým ratolestím k snídani.

 

Na mechové cupcakes

  • 400 g čerstvého špenátu
  • 3 vejce
  • 165 g cukru krupice
  • 175 ml řepkového oleje
  • 310 g hladké mouky
  • 12 g kypřícího prášku do pečiva
  • kúra z 1 citrónu

 

Na krém

  • 200 g smetany ke šlehání
  • 250 g mascarpone
  • 20 g cukru moučka

 

Postup

Všechny suroviny si vytáhněte alespoň 30 minut před začátkem pečení, aby měli pokojovou teplotu. Troubu si rozehřejte na 170ºC a připravte si formu na cupcaky a tu si vyložte košíčky.

Špenát omyjte, nechte okapat přebytečnou vodu a dejte do mixéru a rozmixujte dohladka.

Do mísy si dejte vejce s cukrem a vyšlehejte je spolu do hladké, světlé a nadýchané pěny (cca 5 minut). Poté za stálého šlehání přilévejte po troškách olej. K vyšlehané směsi přidejte špenát, citrónovou kůru a krátce prošlehejte.

Do vyšlehané směsi přidejte prosátou mouku spolu s kypřícím práškem do pečiva a na pomalé otáčky ji zapracujte.

Těsto poté naplňte do připravené cupcakové formy a pečte 20-25 minut (vyzkoušejte špejlí, jestli jsou upečené). Po upečení je vytáhněte, nechte vychladnout a vyklopte je z formy.

Po vychladnutí si vezměte 3 cupcaky, ty si dejte do mixéru a rozmixujte.

Připravte si krém. Vyšlehejte si šlehačku s cukrem a po lžičkách přidávejte mascarpone. Krém dejte do cukrářského sáčku a krém naneste na cupcaky.

Nakonec rozmixované cupcaky dávejte na krém a ozdobte ovocem podle chuti.

 

Zdroj: mamapecedoma.com