Patříte k milovníkům cheesecake’s? Pak tu mám pro vás recept na variantu mini dortíků a místo sušenkového základu to je základ makový.
Kombinace tvarohu a máků je výborná, a pro vás, kdo ji neholdujete, můžete se vrátit zpět k sušenkovému základu. Mini porce se dělají ve formě na cupcaky. Chuťově vyladit a ozdobit už pak můžete zcela podle sebe, co máte rádi nebo co máte právě doma, někdo radši čoko příchuť, jiní zase ovocnou, můžete to samozřejmě i nakombinovat.
Suroviny
na makový základ
- 150 g máku
- 25 g hladké mouky
- 100 g rozpuštěného másla
- 50 g cukru krupice
na krém
- 300 g cream cheese
- 150 g 18% zakysané smetany
- 100 g cukru krupice
- 2 vejce
- 1 žloutek
- 10 g hladké mouky
Postup
Troubu si rozpalte na 160ºC, na dno trouby dejte pekáč s horkou vodou a formu na cupcaky si vyložte cupcakovýma košíčkama.
Nejprve si připravte makový základ. V míse si smíchejte mák s moukou, cukrem a nakonec s rozpuštěným máslem. Makový základ potom dávejte do jednotlivých košíčků (záleží na Vás, jak moc tlustou vrstvu chcete).
Do mísy si dejte cream cheese, smetanu a moučkový cukr – vše krátce prošlehejte. Poté přidejte 2 vajíčka, žloutek a hladkou mouku a opět rychle a krátce vše prošlehejte. Nešlehejte příliš dlouho, aby se Vám ve směsi neudělalo moc bublinek a cheesecaky se Vám potom nepropadly :). Pomocí lžíce pak plňte košíčky a dejte péct do rozpálené trouby na 25-30 minut.
Po upečení cheesecaky nechte cca 15 minut v lehce pootevřené troubě, poté formu s cheesecakama vytáhněte, nechte vychladnout a dejte nejlépe přes noc do lednice.
Mini cheesecaky z formy vytahujte lehce pomocí nože tak, že jednotlivé košíčky zlehka podeberete, ať se Vám nepotrhají.
Cheesecaky můžete dozdobit rozvařeným ovocem nebo šlehačkou a čerstvým ovocem. Je to jen na vás.
Zdroj: Mamapecedoma.com
Nejnovější komentáře