Máte rádi donuty, ale snažíte se jim vyhýbat, co to jde, jako já? Ano, někdy zhřeším, ale opravdu zřídka kdy, co se týče této sladkosti. Většinou mají donuty totiž všude hodně mastný. Ale objevila jsem super recept, kde se zdá, že donut nebude ani mastnej ani tak kalorickej, jak to ve většině případů bývá. Byl by hřích tuhle dobrotu nezkusit, co říkáte?
Suroviny na cca 11 donutů:
- 40g mandlí rozmixovaných na mouku
- 20g čokoládového proteinu
- 15g kakaa
- 15g medu
- 15g (rozpuštěného ghee a 8g ghee, může být i kokosový olej
- 40ml mléka
- 1 vejce
- čtvrtka čajové lžičky prášku do pečiva
- čtvrtka čajové lžičky sody bikarbony
- 35g hořké čokolády
- 10g pistácií (nasekaných)
Postup:
Smícháme zvlášť suché ingredience – mandlovou mouku, protein, kakao a prášek do pečiva se sodou bikarbonou. V druhé misce si vyšleháme do pěny vajíčko spolu s rozpuštěným (ne horkým) ghee nebo kokosovým olejem, medem a mlékem.
Mokré ingredience vmícháme do suchých, vznikne nám hladké čokoládové těsto.
To plníme do formy na donuty, kterou jsme vymazali malým množstvím kokosového oleje. Myslíme na to, že donuty narostou, takže formu plníme asi do třech čtvrtin. Pečeme na 170C 6 – 7 minut.
Upečené donuty necháme mírně vychladnout a ozdobíme je čokoládovou polevou. Tu jsme si připravili rozpuštěním čokolády spolu s malým množstvím ghee/ kokosového oleje/ másla. Čokoládovou vrstvu nakonec posypeme pistáciemi.
Zdroj: Aktin.cz
Nejnovější komentáře