Je tu neděle a to Vám s radostí vždycky píšu nějaký recept, který považuju za zajímavej a stojí za to ho vyzkoušet. A protože je venku horko a konečně máme k dispozici české čerstvé ovoce, tak jsem se dnes rozhodla pro nepečený dort s malinami. Samozřejmě, že je vytuněnej dalšíma výbornýma surovinama, teď už jen najít čas a udělat ho!
Krusta
· 250 g bezlepkových sušenek
· 60 g arašídového másla
· 60 g mléka
Krém
· 500 g tvarohu ve vaničce
· 200 g cream cheese light
· 100 g bílého jogurtu
· 400 g malin
· 4 lžičky práškové želatiny
· 1 lžíce citronové šťávy
· 1 lžíce rumu
· 1 lžíce chia semínek
· med, či jiné sladidlo dle chuti
POSTUP
Na cheesecake si rozmixujeme sušenky na prášek. Arašídové máslo smícháme s mlékem a ohřejeme v mikrovlnce, aby se směs propojila a smícháme ji se sušenkami. Rukama vytvoříme lepivou hmotu (podle potřeby přidáváme mléko) a natlačíme ji do 24 cm dortové formy vyložené potravinovou folií. Vytvoříme okraje, jak jen to půjde. Připravenou krustu dáme do lednice
V míse si smícháme tvaroh, cream cheese, jogurt a sladidlo.
Maliny dáme spolu s rumem a citronovou šťávou do kastrůlku a ohřejeme na plotně. Mícháme vidličkou, abychom je rozdrtily na pyré. Až budou maliny zahřáté, přisypeme do nich za stálého míchání želatinu, kterou necháme rozpustit a přidáme i chia semínka. Polovinu malin zamícháme do připravené tvarohové náplně, ze které velkou část nalijeme na připravený základ, ale trochu z ní necháme. Uhladíme a dáme do lednice. Zbytek malin smícháme se zbytkem tvarohové náplně. Až bude první světlejší vrstva cheesecaku alespoň trochu ztuhlá, nalijeme na ní i tmavší, druhou část
Celý cheesecake necháme ztuhnout v lednici minimálně 3 hodiny, ideálně přes noc. Ozdobíme dle libosti a fantazie.
Zdroj: Fit recepty
Nejnovější komentáře