Dnes mám pro Vás obzvlášť jednu nevypečenou lahůdku! Víkend u nás většinou patří odpočinku a domácím dobrotám. A protože se mi nechce péct pořád dokola to samý a hlavně takový ty klasický buchty a dezerty jsou plný cukru, tak pátrám po receptech, který jsou zdravější, ale přesto chutný. Kdo má doma děti, ví že „nezkousnou“ jen tak něco, musí to „nějak“ vypadat a hlavně chutnat! Jinak si to pak můžete sníst sami nebo to poletí do koše a to je přece škoda. Myslím, že tento pistáciový koláč bude v mžiku pryč:)
Co budete potřebovat?
Ingredience
Korpus :
100g vloček
100g kešu
100g datlí
2 lžíce kokosového oleje
2 vrstva
1ks pistaciový puding
250 ml sojóvého mléka
50g loupaných pistácii
Flavdrops nebo jiné sladidlo
Poleva:
1ks avokádo
1ks banán
3 lžíce holandského kakaa
Flavdrops nebo jiné sladidlo
50g loupaných pistácii
Postup
Na korpus – vše rozemeleme v mixéru (datle, vločky , kešu i olej ) a dáme do dortové formy vymazané kokosovým olejem. Necháme ztuhnout v ledničce cca 30 minut.
Druhá vrstva – uvaříme puding v mléce a osladíme. Vmícháme loupané pistácie .Necháme vystydnout, ale průběžně ho mícháme aby se v něm neutvořili hrudky.
Rozetřeme ho na korpus a dáme zpět do lednice.
Krásnou neděli a dobrou chuť!:)
Zdroj: fit recepty
Nejnovější komentáře