V oblíbeném brněnském pekařství William Thomas artisan bakery se v létě urodilo hned několik novinek a vy byste o nich měli rozhodně vědět!

Kluci si pro vás připravili na konec prázdnin hned dvě novinky, co se týče sladkých dobrot, které už si ode dneška můžete koupit a pochutnat si na nich! Byla jsem se mrknout na samotnou výrobu těchto novinek a pak je donesla domů, aby ochutnaly i ty nejkritičtější mlsné jazýčky mých dětí. A moc se povedlo! Co se týče obou příchutí, tak se nám Vilém i Tom trefili do chuti!:)

A jaké novinky že to jsou?

Pistáciový šnek neboli Pain aux Pistaches a makový kroláč!

Pain aux Pistaches naváže na rozinkového šneka, makový kroláč zase na jeho borůvkového a jablečného předchůdce. Na rozdíl od těsta, které pekaři už mají vyladěné, bylo třeba vybrat kvalitní suroviny. Například ideální makovou náplň hledali Vilém s Tomášem bezmála měsíc a tu pravou, neošizenou, bez zdravotně závadných látek stejně nenašli. Proto do nových kroláčů bude vyrábět náplň malá farma z Hané speciálně pro tuto pekárnu.

Pistáciový šnek bude mít krémovou náplň z pravých pistácií, po upečení se sype drcenými pistáciemi. V novém kroláči ochutnáte makovou náplň a poctivá povidla, posypaný bude drobenkou. Poprvé pistáciového šneka můžete koupit 26. srpna v pondělí u okýnka na Mozolkách 2, makový kroláč bude do nabídky zařazen ve čtvrtek stejný týden.

Produkty pouze doplní nabídku, nově tedy budete mít na výběr ze tří kroláčů a dvou šneků. O stálých produktech i denních speciálech si můžete přehledně přečíst na čerstvě spuštěných webových stránkách nebo na tabuli u prodejního okna. Nabídka se zveřejňuje i na sociálních sítích, Facebooku a Instagramu, kde si můžete zároveň pečivo na daný den rezervovat. Kroláče totiž nikdy nevydrží do osmé, kdy pekárna zavírá.

Abyste měli možnost nakoupit poctivé pečivo, prodloužila pekárna od května 2019 také otevírací dobu. První teplé pečivo si zakoupíte nově už od 14 hodin a jelikož otevřeno je až do osmé večer, stíháte dobroty i vy, kdo dlouho pracujete. Na prodej připravují několik dávek těst, která kynou postupně, díky tomu je v okénku pečivo čerstvé hned několikrát za odpoledne. Domů si tedy nesete ještě pěkně teplé a voňavé pečivo.

Poslední novinkou je web pekárny a ve stejném grafickém stylu, v jakém vznikl web, bylo upraveno i prostředí pekárny, které je teď z ulice viditelnější a pro vás příjemnější, jelikož si denní nabídku přečtete z přehledné tabule.

William Thomas artisan bakery/ facebook

William Thomas artisan bakery/ web