Každý, kdo mě zná, ví, že jsem expert přes sladký, zejména přes čokoládu, tak mi nemohla utéct novinka v cukrárně Lisellote, která se v Brně otevřela na konci minulého roku.

Paní majitelka Lesja Korcová tu představila svůj nový zákusek, já bych to nazvala spíše mistrovské dílo, zlatý lískový ořech! Cukrárna Lisellote je originální v tom, že tu můžete ochutnat jedinečné zákusky, podobné těm, které můžete vidět na svých cestách třeba ve Francii. A jak už víte, Francouzi jsou na zákusky mistři.

Lesja absolvovala kurzy u nejlepších světových cukrářů, jejich recepty pak použila pro svoji jedinečnou cukrárnu. Jak sama říká „U mě můžete ochutnat kousek Francie“. Podobné zákusky dělají cukráři jako je Nina Tarasová nebo Antonio Baschura. 

Ořech je zpracován podle receptu nejznámějšího cukráře na světě Cedrica Groleta. Tohle jméno jste už určitě slyšeli, protože jeho zákusky jsou opravdu mistrovská díla.

Na samotném ořechu se pracuje celé dva dny. Neskutečná náplň, která se rozlije ven po rozkrojení zákusku je plná zkaramelizovaných ořechů a mléčného karamelu. Je ukrytá v piškotu z lískových oříšků. Pěna je z opečených ořechů a bílé čokolády, ve finále je ořech ponořen do mléčné čokolády a pokryt zlatým prachem. Na závěr je servírován v čokoládové slupce. Takže opravdu majstrštyk, který jen tak někde neochutnáte.

V cukrárně můžete vybírat ze spousty jiných zákusků, makronek a pralinek, jedno mají společné, precizní zpracování a božskou chuť. Já tu ochutnala kousků hned několik, a každý byl luxusní.

Zákusky si můžete objednat i s sebou domů, ráda tu pro vás Lesja nachystá i dort.

Cukrárnu Lisellote najdete na Vídeňské 18.

Cukrárna Lisellote/ facebook