Máte rádi dezert Pavlova? Ten lehounký dezert, který se rozplývá na jazyku a nikdy ho není dost?
Pak by vás mohlo zajímat, že se dá udělat i jako roláda! Opět vypadá famózně a chuť si vždy můžete zvolit podle sebe. Nedám dopustit na její jemnou chuť s čerstvým ovocem, které svou šťavnatostí a kyselostí vyrovná sladkost dezertu. Proto ji mají rádi i ti, kteří úplně na sladké nejsou.
Těsto
- 3 ks bílky
- 150 g cukr (může být kokosový, krystalový nebo jakýkoliv sypký cukru)
- špetka soli
- 1 čl octa
Vše mixujeme cca 10 minut do tuhého sněhu. Dáme na pečící papír, rozměr 15x30cm na výšku 1cm. Pečeme 20 minut na 160C
Krém
- 250 g tvarohu
- 150 g skyru
- vanilka
- mrazem sušené ovoce
Všechny suroviny smíchat v krém a dáme na upečený plát. Ten odlepíme od pečícího papíru, dáváme na spodní stranu plátů a zamotáme.
Zdroj: Momfit.dairy
Vynikající, nejlepší roláda za poslední dobu co jsem pekla.