Hezkou neděli, dnes vám napíšu recept, který jsem sama  dala dohromady a ve výsledku z toho byla hodně velká dobrota. Vlastně na něm nic není, vypadá krásně hlavně kvůli nazdobení, které zvládneme všichni . V podstatě jen ledabyle naházíš na perník popcorn a preclíky a zaleješ to pořádnou dávkou čokolády! Ale hlavní gró je v tom jakou čokoládou! A to vám dnes prozradím. Jinou polevu než tuhle nepoužívám, když chci fakt udělat něco opravdu moc dobrýho:) Ani nevím, jak tento výtvor nazvat, takže dejme tomu, že Popcorn Ginger cake baby!

 

Popcorn Ginger Cake Baby!

Ingredience:

  • 2 hrnky špaldové mouky
  • 1 hrnek třtinového cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 vejce
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • 1 vanilkový cukr
  • perníkové koření
  • skořice
  • 2 lžíce kakaa
  • 2 jablka
  • vlašské ořechy

na polevu:

  • popcorn
  • slané preclíky
  • 4x ledové kaštany

Postup:

Mouku, cukr, mléko, olej, vajíčko, kypřící prášek do perníku, vanilkový cukr, kakao dáme do mísy a mixujeme. Přidáme nastrouhaná jablka a rozlámeme vlašské ořechy, množství nechám na vás, podle toho, jak moc je máte rádi. Vymažeme si plech, já dávám do kulaté formy a dáme péct asi na 40 minut na 180C. Perník hodně naskočí, je potřeba do něj píchnout špejlí, jestli je hotový. Nechte vychladnout, mezitím si ve vodní lázni nechte rozpustit ledový kaštany, pak nazdobte popcornem a preclíkama podle fantazie a pokapejte čokoládou z ledových kaštanů.