Možná jste si už stihli všimnout, že miluju Red velvet dortík. Chodím ho ochutnávat všude možně po Brně, kde ho dělají a zkouším, který je nejlepší. Nikde samozřejmě není úplně stejný. Co je na něm tak zvláštního? Pro mě je to jeho chuť a barva. Barvu má červenou a tato dorta není suchá, ale naopak krásně vláčná. Kombinuje se spolu s krémem ze smetanového sýra a ta chuť je prostě božská!

Na dort jsem si zatím netroufla, ale dnes mám pro vás recept na Red velvet cupcaky. Není to nic složitýho, zvládla jsem je já, tak je zvládnete taky!:)

DSC00026

Co budete potřebovat?

Na těsto:

  • 125g prosáté hladké mouky 1 lžíce kakaa
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • půl lžičky soli
  • 57 g másla pokojové teploty
  • 150 g cukru krupice
  • 1 velké vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 120 ml podmáslí
  • červené potravinářské barvivo (tekuté, nebo v prášku, nejlepší je ovšem gelové od Wiltonu)
  • 1 lžička octa
  • 1/2 lžičky jedlé sody

Na krém:

  • 250 g krémového sýra typu Philadelphia
  • lžička vanilkového extraktu
  • 60 gramů prosátého cukru moučka
  • 160 ml smetany ke šlehání

DSC00012

Postup:

1.Troubu předehřejte na 175 stupňů a nachystejte si 12 košíčků na muffiny. (Používám silikonové, nebo silikonové+papírové. Pokud máte jen ty papírové, dejte 2-3 košíčky do sebe.)

  1. Smíchejte v míse mouku (opravdu prosátou mouku. Takže ji napřed prosejte a pak až odvažte.), kypřící prášek, sůl a kakao.
  2. V kuchyňském robotu vymíchejte změklé máslo do pěny (2 minuty), přidejte cukr a šlehejte další 2 minuty. Přidejte vejce a vanilkový extrakt tak, aby se vše hezky smíchalo.

4   Smíchejte podmáslí s červeným barvivem. Dejte ho tolik, abyste byli spokojeni s barvou. Z vlastní zkušenosti radím spíš víc než míň, pečením se totiž barva ještě trochu změní.

5.Robota zapněte na nízké otáčky a střídavě přidávejte napřed směs mouky a dalších sypkých surovin a podmáslí s barvivem tak, abyste končili moukou.

  1. Tak a teď bude ta rychlovka – smíchejte ocet s jedlou sodou, trochu to zasyčí a rychle zapracujte do těsta a hned rozdělujte do připravených košíčků.
  2.  Pečte okolo 20 minut, zkontrolujte špejlovým trikem, déle jak 23 minut by se péct neměly.