Red Velvet příchuť to je něco, co si oblíbili spousty z nás! Je to totiž něco tak výbornýho, že nemáte dost!:) Ať už je to dort, nebo jiný typ dezertu, tak je poznáte na první pohled, má červené zbarvení a chutná sametově, díky tomu název Red Velvet! Já ho zbožňuju, v Brně ho můžete ochutnat v různých kavárnách, ale pozor je to celkem nedostatkový zboží, protože jakmile se někde objeví, tak je do chvilky pryč:)
Proto Vám dnes napíšu dva recepty, kdy si tyto laskominy můžete udělat doma sami!
Red Velvet palačinkový dort
Tento dezert patří mezi pracnější recepty, ovšem jeho náročnost směle vyrovná chuť i nadšení, které vznikne, když jej naservírujete :). Palačinky jsou prokládány náplní z krémového sýru.
Ingredience
Palačinky
- 155 g hladké mouky
- 15 g holandského kakaa
- ½ lžičky soli
- 50 g krupicového cukru
- 3 velká vejce, pokojové teploty
- 240 ml mléka, pokojové teploty
- 120 podmáslí, pokojové teploty
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- ¼ lžičky červeného potravinářského barviva
- 2 lžíce oleje
Náplň
- 240 g krémového sýru (Žervé, Philadephie)
- 55 g másla, změklého
- 190 g moučkového cukru
- 1-2 lžíce mléka
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- ozdobné sypání na dekoraci
Postup
V míse promíchejte mouku, kakao, sůl a cukr.
V druhé míse rozšlehjete vejce s mlékem, podmáslím, vanilkou a červeným barvivem.
Suché ingredience přesypejte do mokrých a promíchejte dohladka. Zakryjte mísu potravinovou fólií a nechte 30 minut odpočívat. Jakmile budete chtít smažit palačinky, přidejte do těsta olej a krátce šlehejte.
Smažte palačinky na palačinkové pánvi s troškou oleje. Z uvedeného množství by mělo vzniknout přibližně 20 tenkých palačinek. Palačinky poté nechte úplně vychladnout.
Na krém rozšlehejte krémový sýr s máslem dojemna. Přisypte moučkový cukr, přilijte vanilku a mléko. Hotový krém by měl být hladký a jemný.
Dort připravíte postupným vrstvením palačinek a krému na sebe, ideálně co nejpřesněji. Poslední palačinku pomažte zbytkem krému, nasypejte na něj zdobení, chcete-li a servírujte.
Red Velvet Cupcakes
250g hladké mouky
1/2 lžičky soli
15g holandského kakaa
120g změklého másla
140g cukru krupice
2 velká vejce
240ml podmáslí
1 lžíce červeného potravinářského gelového barviva
1 lžička octa
1 lžička jedlé sody
Krém
250g krémového sýra
50g moučkového cukru
180ml smetany ke šlehání
Postup
Troubu jsem zapnula na 180°C, muffinový plech jsem vyložila papírovými košíčky.
Do velké mísy jsem prosila mouku, kakao a sůl.
Utřela jsem máslo s cukrem do světlé pěny a pořádně zamíchala dvě vajíčka.
V misce jsem prošlehala podmáslí s barvivem.
Máslovou hmotu jsem přendala do robota a zapla na nejnižší otáčky. Přidala jsem třetinu moučné směsi, polovinu obarveného podmáslí, chvilku nechala míchat, pak jsem přidala další třetinu mouky a zbytek podmáslí, zase počkala a přidala zbytek mouky. Nechala jsem promíchat, těsto je hladké – opravdu jako samet.
Do skleničky jsem nalila ocet, přidala sodu – celé to začalo dost pěnit. Rychle jsem pěnu přelila do těsta a zapracovala.
Hmotu jsem rozdělila do připravené muffinové formy a dala péct na 20 minut. Jestli jsou hotové jsem vyzkoušela pomocí špejle.
Zatímco se celá ta nádhera pekla, připravila jsem krém.
V míse jsem utřela sýr s cukrem. Smetanu jsem vyšlehala dotuha a vmíchala ji do sýra. Krém jsem dala vychladit.
Ať chutná!
Zdroj fotek: Pinterest
Nejnovější komentáře