Red Velvet příchuť to je něco, co si oblíbili spousty z nás! Je to totiž něco tak výbornýho, že nemáte dost!:) Ať už je to dort, nebo jiný typ dezertu, tak je poznáte na první pohled, má červené zbarvení a chutná sametově, díky tomu název Red Velvet! Já ho zbožňuju, v Brně ho můžete ochutnat  v různých kavárnách, ale pozor je to celkem nedostatkový zboží, protože jakmile se někde objeví, tak je do chvilky pryč:)

Proto Vám dnes napíšu dva recepty, kdy si tyto laskominy můžete udělat doma sami!

 

Recept-na-red-velvet-palačinkový-dort-s-krémovým-sýrem

Red Velvet palačinkový dort

Tento dezert patří mezi pracnější recepty, ovšem jeho náročnost směle vyrovná chuť i nadšení, které vznikne, když jej naservírujete :). Palačinky jsou prokládány náplní z krémového sýru.

Ingredience

Palačinky

  • 155 g hladké mouky
  • 15 g holandského kakaa
  • ½ lžičky soli
  • 50 g krupicového cukru
  • 3 velká vejce, pokojové teploty
  • 240 ml mléka, pokojové teploty
  • 120 podmáslí, pokojové teploty
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • ¼ lžičky červeného potravinářského barviva
  • 2 lžíce oleje

Náplň

  • 240 g krémového sýru (Žervé, Philadephie)
  • 55 g másla, změklého
  • 190 g moučkového cukru
  • 1-2 lžíce mléka
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • ozdobné sypání na dekoraci

Postup

V míse promíchejte mouku, kakao, sůl a cukr.

V druhé míse rozšlehjete vejce s mlékem, podmáslím, vanilkou a červeným barvivem.

Suché ingredience přesypejte do mokrých a promíchejte dohladka. Zakryjte mísu potravinovou fólií a nechte 30 minut odpočívat. Jakmile budete chtít smažit palačinky, přidejte do těsta olej a krátce šlehejte.

Smažte palačinky na palačinkové pánvi s troškou oleje. Z uvedeného množství by mělo vzniknout přibližně 20 tenkých palačinek. Palačinky poté nechte úplně vychladnout.

Na krém rozšlehejte krémový sýr s máslem dojemna. Přisypte moučkový cukr, přilijte vanilku a mléko. Hotový krém by měl být hladký a jemný.

Dort připravíte postupným vrstvením palačinek a krému na sebe, ideálně co nejpřesněji. Poslední palačinku pomažte zbytkem krému, nasypejte na něj zdobení, chcete-li a servírujte.

 

affaeb44674c42efeebe36d83f5a6b00

Red Velvet Cupcakes

250g hladké mouky
1/2 lžičky soli
15g holandského kakaa
120g změklého másla
140g cukru krupice
2 velká vejce
240ml podmáslí
1 lžíce červeného potravinářského gelového barviva
1 lžička octa
1 lžička jedlé sody

Krém

250g krémového sýra
50g moučkového cukru
180ml smetany ke šlehání

Postup

Troubu jsem zapnula na 180°C, muffinový plech jsem vyložila papírovými košíčky.
Do velké mísy jsem prosila mouku, kakao a sůl.
Utřela jsem máslo s cukrem do světlé pěny a pořádně zamíchala dvě vajíčka.
V misce jsem prošlehala podmáslí s barvivem.
Máslovou hmotu jsem přendala do robota a zapla na nejnižší otáčky. Přidala jsem třetinu moučné směsi, polovinu obarveného podmáslí, chvilku nechala míchat, pak jsem přidala další třetinu mouky a zbytek podmáslí, zase počkala a přidala zbytek mouky. Nechala jsem promíchat, těsto je hladké – opravdu jako samet.
Do skleničky jsem nalila ocet, přidala sodu – celé to začalo dost pěnit. Rychle jsem pěnu přelila do těsta a zapracovala.
Hmotu jsem rozdělila do připravené muffinové formy a dala péct na 20 minut. Jestli jsou hotové jsem vyzkoušela pomocí špejle.
Zatímco se celá ta nádhera pekla, připravila jsem krém.
V míse jsem utřela sýr s cukrem. Smetanu jsem vyšlehala dotuha a vmíchala ji do sýra. Krém jsem dala vychladit.

Ať chutná!

Zdroj fotek: Pinterest